論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

你工人怕先生多D定太太多D?

我覺得D工人會蝦太肚婆...老婆話佢就excuse多多, 就算say sorry 都唔知自己點錯! 到我再話佢就死狗...同我講d嘢又唔同版本, 激到老婆鬼死咁火滾!

男爵府

好媽媽勳章

Re: 你工人怕先生多D定太太多D?

我就覺得佢地應該會怕太太多 D, 因為先生多數少理家事,好多都由老婆管, 同埋 D 男人怕煩通常都好求其就算,唔會點鬧工人, 我老公就係人版啦, 所以 D 工人通常都會覺得先生係 YES MA, 太太係惡人, 同埋出口鬧果個多數係太太, SO 應該係怕太太多 D! 佢蝦你老婆, 係咪你老婆太林呀? 唔好比佢食住呀, 咪到時有排你煩!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

係呀,我老公都好求其,總之有兩餐飯食,BB冇穿冇爛,佢就收貨架喇。我試過晌廳鬧個印印,我老公就閃番入房,唔幫口都唔駛walk-out架,唉...不過,我有時聽D朋友講,先生同工人有正面衝突唔係咁著數,尤其係冇其他屋企人響度,始終一男一女,容乜易被佢屈非禮架。

大宅

我覺得D工人會蝦大肚婆, 因為佢地會覺得你大肚唔會炒佢地呀嗎, 我自己大緊肚, 我都覺得個工人比起以前對我既態度差左, 成日問佢野一係就唔答你, 好似聽唔到噤, 又成日黑面. :-x :-x 如果唔係大肚, 一定炒佢.

DEL

大宅

張生,

我覺得工人會怕屋企話事嗰個,有啲就怕同佢簽contract嗰個,我屋企個工人就係人都怕,只要你鬧佢佢就怕,不過最怕嗰個係我,因為我係全家最惡嗰個.

大宅

張生:

我都覺得我屋企個工人怕我老公多d, 可能因為我老公個樣比較惡, 同埋佢一係唔出聲一要佢出聲就係鬧!! 而且我個工人可能已經習慣左我鬧佢, 所以佢已經唔當係咩一回事, 有時鬧佢都唔知佢明唔明我講緊乜, 佢剩係識"對唔住", 真係俾佢激到嘔血!!
[size=large]凱澄 6月24日 出世喇!!凱盈 3月17日出世喇!!

子爵府

牛年勳章

我個印印怕我老公多D,佢惡D嘛!!!
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

首頁

尾頁

跳至