嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

BB的糞便....是爛深綠色!!! 有無問題????

伯爵府

Re: BB的糞便....是爛深綠色!!! 有無問題????

hk_babybaby,
我個囡都係咁架, 我問過好多醫生都話係正常, 只要佢有增長, 又冇咩唔舒服就ok, 有醫生話因為食物內的鐵質過多而排出體外, 又有醫生話係膽汁多代表bb消化力強, 都係冇問題的, 所以我諗不用太擔心呀!

大宅

Re: BB的糞便....是爛深綠色!!! 有無問題????

深綠色的糞便可能代熱氣,你可以比開奶茶bb飲,1星期1次.

侯爵府

我都有開奶茶比BB飲, 但都係深綠色喎! 不過就吾係爛便!

男爵府

我阿b都試過因排綠便而睇doctor, doctor話其實大便是黃, 綠, 啡都無問題, 反而要留意便便o既質地, 如果是爛便就正常, 呈水狀就代表肚屙, 若是硬的 (多數是一黏尿片的), 就代表便秘了!

男爵府

我阿b都試過因排綠便而睇doctor, doctor話其實大便是黃, 綠, 啡都無問題, 反而要留意便便o既質地, 如果是爛便就正常, 呈水狀就代表肚屙, 若是硬的 (多數是不黏尿片的), 就代表便秘了!

大宅

2019勳章 醒目開學勳章

我BB只得14日人仔, 就是便秘, 除飲水應怎麼辦? Please help.

複式洋房

原帖由 violet987 於 04-4-29 20:51 發表
我BB只得14日人仔, 就是便秘, 除飲水應怎麼辦? Please help.

我BB就無便秘 ... if you 信呢個blog .. 參考下lar
http://hk.myblog.yahoo.com/iam-angeltong/article?mid=8268&prev=19726&next=19443
***** Beselsel *****

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

深綠色只係bb吸收唔到奶粉中的鐵, 好正常的。

只有白色, 黑色同紅色要睇醫生

男爵府

same situation as your baby when mine is 5wks, 我勁驚, then I brought poopoo to 化驗, 但完全正常, his poopoo still keeps dark green until now. Don't worry

複式洋房

你係咪俾bb食日本奶粉呀? 食左日本奶粉bb會有dd肚痌咁架喎! 因為入面有輕瀉成份

禁止訪問

複式洋房

我BB而家2個月都仲係墨綠色

大宅

我個B食奶粉敏感要食豆奶,而家
D便便都是深綠色爛,我都無特別理他,好過之前他食奶粉食餐就大一餐,搞到個PAT都紅晒!!(原來是奶粉令他肚瀉,不是日本奶粉!)

首頁

尾頁

跳至