媽媽會所

跳至

首頁
12345...76

尾頁

侯爵府

Re: 2002年11月BB會(PART 70)

mei/517
naoki同彤彤cw唔同, naoki 其實好小脾氣, 通常佢遇到唔鍾意既事會即鬧, 鬧完就算好快笑番唔記得左

大宅

心心:
不如搵日叫betty帶naoki黎我度玩.等彤彤同naoki一齊玩下.我下星期都應該會係home做野.
我話你知,彤彤仲記得naoki.最近一次睇相,佢居然識叫<ki>.手指住naoki.我都估唔到.

子爵府

Hi all: Yesterday i'm off go to check up again so today is super busy, chat to you all later

大宅

好媽媽勳章

Hi Hi~

Tommy ma,
聽你形容都feel到你home好有生氣, tommy有囡囡陪唔駛咁悶.

^O^,
晴晴扮餵奶好搞笑.

心心,
其實我唔當聽日係interview, 當參觀下, 順道行下附近D kinder.

Mei,
CW退左消就好lar.
軒軒而家都開始明事理, 同佢講道理都會聽, 唔會好大脾氣. 但如發脾氣我地唔會理佢, 佢喊一陣見冇人理就會停同走過黎同我玩.

下個月軒軒冇pg返, 你地得閒sat帶BB黎我home玩or我帶軒軒去你地home.

珍珠宮

心:

coffee係屋企又係會乜都做:無論糞尿,餵奶沖涼,落公園,出街抱佢.咁如果亞媽又係乜都做,咁bb係咪會有double安全感?

大宅

goo:如果亞爸亞媽乜都做,亞B會有兩個亞四任佢駛,一定好有安全感

男爵府

午安.........

517/reginayip
都唔明解阿仔脾4好大, 一唔滿意就拍落黎, in 既時候老師比玩具樂樂玩, 但佢平時見到陌生人都要warm up, 所以樂樂死都唔肯玩玩具, 我乙水佢玩佢唔liki就係樹發脾4, 希望大d佢識講野會好d :-P

他貓
係賓賓, 如無問題今個星期日簽約, 七月上班 :-P

老心
其實都係屋企附近既幼兒園, in完個仔之後老師仲不停介紹間學校, 又問我問題, 樂樂就坐唔定咁四圍走, 四圍攪野, 我好辛苦咁又要聽老師講野又要捉住個仔:-(

米姐
千萬個唔該 :-P

老婆婆
我今日番工又係好多野do, 跟住追message, 宜家先可搭爹

禁止訪問

大宅

jackie:
好呀!!
平日你都可叫工人帶軒軒黎我度玩.我同佢地去郊野公園度玩.

我一陣去<合一堂>交表,希望到彤彤2歲時有位啦.

glory:
試下佢發脾4時唔好理佢.等佢靜d時先同佢講:你要話比媽咪知,媽咪會比你/幫你.**講的同時要行動配合,即真係要幫佢解決佢發脾氣的原因/問題**[size=medium](盡量用一d短的說話引導佢.睇下佢做為mug發脾4,直至佢示意.)比佢知發脾氣係冇用.咁係唔岩.媽咪會唔開心.久而久之佢會明.仲可以教佢理解及正確發洩自己的感受.

子爵府

歌歌: 樂樂仲細佢地e+係未有自理能力所以唔使怕 。噚日我參觀左救世軍一間幼稚園, 完全唔掂, 好彩我冇帶埋棠棠去, 因佢約之前叫我帶埋棠棠去in, 我話佢e+咩都唔識妳要in咩?? 但e+我train緊佢自己”bu” 野食及去大大。

心心: 尋晚千禧BB錄左未睇,棠8都有同棠棠沖涼, 不過最衰我屋企冇浴缸, 所以我都好想一家人一齊沖涼, 我諗一定好溫馨。

SandyMa: 517彤彤爸爸真係好掂, 我每次見完佢我都會叫棠8學下

Gladys: 宏福sat有班甘好

Tatacat: 我係樹

Mei: 如我都會開air-con但會著長衫褲

西: 小Bay好d冇

Ronnie: 多謝妳介紹

yesterday雖然off, 但成日都去左覆診, 日去政府, 下去私家, 小b一切正常, 初初我都擔心自己又食同訓都唔多, 怕影響到bb, 但尋日dr. 話一切正常, 我都安心d, 我到e+小b6個月只係重左10磅到咋。

大宅

popo: 我介紹乜野??

jackie: 我又帶Ian來妳家反, when???

bb517: MeAnne e+咁似亞強

che: CP on Tue confirmed, only 2 of us, commence from may 4, i've paid already!! 快d幫志樂交$$
have u picked themes for summer program yet??

大宅

好媽媽勳章

Tommy ma,
Anytime, 直至軒軒有pg返.
我5/22出發.

BB517,
都好bor, 不過要夾下shuttle bus schedule. 你去邊個郊野公園?

Glory,
Hi~

大宅

ronnie:
係?!但.....我依然覺得似我.

jackie:
當然係ma on shan la!

珍珠宮

Jackie:

I also want to join too, I missed it last time. When?

大宅

bonnie: MeAnne塊baby fat面似足妳

禁止訪問

侯爵府

betty帶naoki 去你樹, 我唔放心
如果你冇節目, 你可來我樹, 可叫betty 煮埋粥彤彤食, 你地可以落平台玩又可以落clubhouse
仲有你幫我教naoki 講野, 好似彤彤咁叻

jackie
我又要去攪你個home

大宅

candy: 我係郵寄申請特區護照, collected from 人民入境事務處 yuen long branch

禁止訪問

別墅

517/sandy:昨晚都有睇千禧bb, 我都算好彩,darren出世到依家,我都堅持晚晚我+老公同darren沖涼.(除非唔係hk)

jackie: when? love to join

首頁
12345...76

尾頁

跳至