跳至

首頁

尾頁

大宅

我女兒持續發燒第五天了...是不是bb打肺炎針會燒咁多日? 看醫生又說無事! 她平均是101 最高到105 ! 怎算好?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

打肺炎針應該不會發燒咁多天, 是否出疹? 我大仔細時都是早晚燒了幾天, 之後已出疹了, 或許妳看多個另一個醫生吧. 希望妳囡囡快些退燒.

原文章由 tabo911 於 08-5-5 08:04 發表
我女兒持續發燒第五天了...是不是bb打肺炎針會燒咁多日? 看醫生又說無事! 她平均是101 最高到105 ! 怎算好?

男爵府

好媽媽勳章

她是否很精神?有無少少吐瀉現象?若兩樣徵狀都有, 佢應該是出玫瑰疹, 你最好帶她睇兒科醫生。 因為我個囡都試過, 帶她睇普通科醫生, 都找不出原因, 最後睇兒科醫生才診斷出是玫瑰疹!

大宅

打肺炎針應該唔會發燒咁多日,是否出牙仔,出疹, 感冒?醫生點講呀?都係快d睇兒科醫生好d....

大宅

好媽媽勳章

我都覺得要睇多一個醫生穩陣d

原文章由 Dorisdoris 於 08-5-5 13:30 發表
打肺炎針應該唔會發燒咁多日,是否出牙仔,出疹, 感冒?醫生點講呀?都係快d睇兒科醫生好d....

大宅

already see 2 doctor la ! she only fever
nothing special

複式洋房

原文章由 Dorisdoris 於 08-5-5 13:30 發表

出牙仔唔會咁高燒架 !
可能係出疹機會大d.
tabo911 希望你個 b 快 d 好番 啦

[ 本文章最後由 siu_mi_l 於 08-5-5 23:59 編輯 ]

Born on 13/6/07, 97cm tall, weighs 14.8kg (13/1/2010) 2 years 7 months

大宅

siu_mi_l

TKS ! she not fever la ! 係出疹 !

大宅

not fever ! 係出疹 !
無發燒好d,安心d....希望你個 b 快 d 好番 啦

大宅

原文章由 tabo911 於 08-5-8 13:15 發表
siu_mi_l

TKS ! she not fever la ! 係出疹 !

我囝囝都係發燒呀...而家第三日,好驚呀!!dr話佢可能出疹,我想問你你囡囡當時情況點架,教一教我..thx!!

大宅

ting2222

她平均燒101-103, 最高105 ! 準時食退燒藥, 但她會持續很熱, 所以要用退熱貼, 冲涼, 用手巾用暖水擊背部, 頸部和手腳關節位, 飲多的水和白粥食 (加菓皮), 一來清腸胃, ニ來有多的水份!

大宅

原文章由 tabo911 於 08-5-10 11:14 發表
ting2222

她平均燒101-103, 最高105 ! 準時食退燒藥, 但她會持續很熱, 所以要用退熱貼, 冲涼, 用手巾用暖水擊背部, 頸部和手腳關節位, 飲多的水和白粥食 (加菓皮), 一來清腸胃, ニ來有多的水份! ...

今日終於退左燒出左d紅色一點點喇..放心晒!!最驚就係小朋友發燒....

首頁

尾頁

跳至