親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:ChillianBullet 發表於 15-1-16 12:3

大宅

引用:Quote:原帖由 o3ngai 於 15-01-16 發表本帖

原帖由 ChillianBullet 於 15-01-19 發表
咁又唔怕,係擔心阿媽無野玩,想佢哋係咁e 行下街,係怕location遠唔方便。

...
我都有諗過下次如果同埋老人家去有呢個問題。我諗過有一日book 車比佢地周圍,其他唔想出去嘅人就留係酒店自由活動

禁止訪問

子爵府

回覆:布吉: 求 pool villa 意見 (5大3小)

老人家 有時估佢唔到。

我去年跟我爸媽去了華欣, 由早到晚投訴太熱。

今次我去布吉, 問佢地有沒有去過

我媽: 去過, 好熱架嘛(我

我媽問我爸: 記唔記得我地上次去個度個度呢

我爸: 記得! 好熱架嘛

大宅

回覆:lumijuli 的帖子

我住過(1)two bedroom villa, 乾淨房舒適很大,但出入要book 車,泳池基本是私人,因無人,環境幾好。 (2)剛在上年暑假住過book 2間3 bedroom with private pool, 房間比(1)舊D陰暗D, 小朋友第l天游完水腸胃不適又呵又嘔……

大宅

回覆 lumijuli 的帖子

其實同香港夏天差唔多...講到好似好[size=14.3999996185303px]好[size=14.3999996185303px]好[size=14.3999996185303px]好[size=14.3999996185303px]好熱...... so funny

男爵府

我一家大細去過 Angsana。

大人細路都啱玩,唯一問題係個沙灘好大浪,唔啱游水。

冬天的味道

子爵府

引用:我一家大細去過 Angsana。大人細路都啱玩,

原帖由 mixmos 於 15-01-25 發表
我一家大細去過 Angsana。

大人細路都啱玩,唯一問題係個沙灘好大浪,唔啱游水。
我想問下你覺得 angsana 舊唔舊啊? 有沒有見過

我同朋友去, 得我有細路, 朋友想要靚同舒服, 佢又有朋友話舊, 所以佢有d擔心。

男爵府

引用:Quote:原帖由+mixmos+於+15-01-25+發表我一

原帖由 lumijuli 於 15-01-25 發表

我同朋友去, 得我有細路, 朋友想要靚同舒服, 佢 ...
唔算新,亦都唔算舊。
但我會用乾淨企理去形容佢。

冬天的味道

別墅

回覆:lumijuli 的帖子

有小朋友當然Angsana Laguna Phuket Hotel,有幾個大泳池,有小象,kids club大,又可以遊船河within Laguna different hotels. 小朋友包唔捨得走。我多數轉hotel,頭2日住巴東(eat & shop),再住2日laguna唔會出番town.

子爵府

回覆:mixmos 的帖子

Thanks

男爵府

我住過outrigger,唔似渡假屋,唔近沙灘的,唔覺得有shuttle出市區,但有shuttle去隔離A字頭酒店。A字頭酒店旺好多,好多華人,早餐似搶食。Outrigger唔用book pool villa 都可以行兩步跳進泳池,好少華人,多西人,而且好靜,冇車唔方便,有車都唔方便。 Outrigger 唔算豪華,但早餐環境唔錯,好Relax。我上次住Outrigger就過左隔離酒店探小象和騎象,d象好臭,都係住Outrigger好d。另外 Outrigger係可以車泊門口的,好爽。

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由 mixmos 於 15-01-25 發表我一

原帖由 lumijuli 於 15-01-25 發表

我同朋友去, 得我有細路, 朋友想要靚同舒服, 佢 ...
我係一間細 travel agent 既熟客,我新年book去布吉,本來睇中 angsana or outrigger 3bedroom villa, 但agent話佢老細住左一晚angsana 頂唔住第2日走人,太舊房黑,總之好唔舒服

Outrigger 反而modern少少,但似渡假屋,質數一般般,佢話我一定唔ok

End up 佢幫我 book左 movenpick bangtao beach, Andara resort....both 3 bedroom suite....各兩晚,希望正啦

大宅

我返咗嚟啦!揀佢因只有angsana有4bedrooms嘅villa, 感覺都唔會超舊嘅,普通裝囉!早餐都多嘢食,但個燒烤dinner buffet真係好好好難食,又貴又唔抵食!所謂嘅煙火表演……係有個人表演玩火!room service亦唔多選擇,西餐多……就連芒果糯米飯都無……
酒店泳池好大!kid club同象仔真係好啱小朋友!只想hea的話,都幾啱!
但如果想shopping食嘢就真係麻麻!只用咗一日俾幾舊水港紙包車去芭東,嘢食好好多!但夜市無咩好行,最後再去big c 買手信!一程車都要45mins!有老有嫩又大肚婆……所以唔太方便去多日!!
如果俾我再去,我都會2日芭東,食夠買夠先去villa hea 2日,又唔使晒錢包車,又可以慢慢行,慢慢食!

無lala~做o左龍媽媽~

別墅

引用:我返咗嚟啦!揀佢因只有angsana有4bedrooms

原帖由 ggcandy 於 15-01-30 發表
我返咗嚟啦!揀佢因只有angsana有4bedrooms嘅villa, 感覺都唔會超舊嘅,普通裝囉!早餐都多嘢食,但個燒烤d ...
請問布吉安唔安全,有冇鐵路?如搭的士安唔安全?因同行有2歲既小朋友,謝謝解答

子爵府

回覆:ggcandy 的帖子

Thanks for your sharing!

最緊要玩得開心

係啊, 我睇過有人話dinner buffet 唔得。

噤我都係同朋友傾 2日 villa 2日芭東好了。

子爵府

回覆:Vana 的帖子

outrigger 早餐好“得”, 佢會早一晚放 bread, jam and juice 入雪櫃, 你第二朝拿出來吃啦。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 ggcandy 於 15-01-30 發表我

原帖由 michelleshan 於 15-01-30 發表
請問布吉安唔安全,有冇鐵路?如搭的士安唔安全?因同行有2歲既小朋友,謝謝解答

...
我大部分時間都留喺酒店,所以都安全而且多外國人!好少強國人,所以感覺良好!芭東都唔會治安好差!
的士方面,我好似未見過有的士出現!因為布吉本身少,就算有都好貴喎!所以我哋出入都要包車,係幾麻煩同貴架!所以先話住2晚芭東會好d!

大宅

引用:outrigger 早餐好“得”, 佢會早一晚放 br

原帖由 lumijuli 於 15-01-30 發表
outrigger 早餐好“得”, 佢會早一晚放 bread, jam and juice 入雪櫃, 你第二朝拿出來吃啦。。。 ...
我嗰間都好搞笑……早餐buffet一夠鐘完!成班侍應自己食返d buffet...食飽先再做嘢!!!幾好褔利

男爵府

ggcandy 發表於 15-1-30 10:06
我返咗嚟啦!揀佢因只有angsana有4bedrooms嘅villa, 感覺都唔會超舊嘅,普通裝囉!早餐都多嘢食,但個燒烤d ...

如果有2日留在angsana, 午餐同晚餐可以有乜選擇? 真的要包車出市區食(如要)? 聴人講有市區餐廳會到酒店載客人出去食, 有嗎? 謝謝回覆!

首頁

尾頁

跳至