產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你0地開刀後有冇後遺症?

如題~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

複式洋房

Re: 你0地開刀後有冇後遺症?

點解你有這個問題??

大宅

冇呀!因我剛開完刀生BB時個幾個月,行路都仲有D痛,過了三個月左右我都唔可以跑步,好似就住就住咁!自己摸自己個傷口都冇感覺,直到而家快半年,先好0番!唔知你0地會唔會咁?或有其他後遺症?請發表一0下!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

子爵府

好媽媽勳章

後遺症就係個傷口好痕,痕足成年呀,其他無乜野喎

男爵府

我是半身麻醉開刀的, 現在已過了4個月了, 有時傷口會痕痕痛痛咁, 重有是腰骨酸痛囉! 有時要拎個枕頭仔墊住條腰黎睡覺啊!

大宅

好媽媽勳章

我都係半身麻醉開刀,傷口都會痕痕痛痛,但點解會腰骨酸痛?
仲有,開刀後幾時可以用腰封?我只係開完刀三個禮拜得唔得?

大宅

開刀後幾時可以用腰封?其實開刀後就即時用腰封的,咁會減輕你的痛楚!!!

男爵府

imchauchau:

唔知啊! 可能我生完之後無咩做運動, 返工又成日坐係度打電腦啦!.......不過有d老人家話係因為做手術時支麻醉針打落尾龍骨度喎!

大宅

perria,

請問腰封是否生完 bb 後必用呢? 作用是不是用來收肚腩?
但開刀有傷口, 如果再用布扎住會不會因不透氣而發炎呢?

我只有 3個月, 直至現時都不知開刀後(生BB後)究竟有什麼用品是必要的, 各位有經驗媽媽可否告訴我呢?? THANKS !

大宅

hi all,

我開刀後 doctor 已替我用腰封,因要"cool"隱傷口, 落床不會痛. 我開刀有50天, 暫時沒有問題.

The important think is " 開刀後要介口"

大宅

另外我d朋友話,半身麻醉開刀,會有腰骨酸痛, 因支針直打入尾龍骨度.

民房

我都係開刀,全身麻醉,已經6禮拜, 我開完刀就即刻用腰封. 而家都有 d 腰骨酸痛. 同傷口附近 d 肉有 d 痛, 希望好快無事. 係呢, 你地幾時開始做運動減左肚腩呀?

大宅

好媽媽勳章

我今日開始用腰封啦,希望快D瘦番

腰骨酸痛如果係因為打針入尾龍骨,咪即係同無痛分娩道理差唔多?

至於減肚腩運動,我呢幾日開始做縮下腹運動,另外床到會趴到,聽聞可以幫助子宮收縮喎

首頁

尾頁

跳至