自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

純八卦,大家多唔多見到同事朝早係公司洗手間刷牙?

我第一份工D同事好鍾意Lunch後係洗手間刷牙,所以佢地會放D漱口杯同牙刷係洗手間ge locker入面,後來,好似有人漱口時彈左D水去阿頭度,之後佢地就轉用牙線了。我而家份工,有D同事朝早會係洗手間刷牙,但又唔會清理番,搞到洗手盤有牙膏漬…唔通佢地係公司訓?定係朝早唔刷牙出門口?

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

咁我都唔明喎,可能真係在公司瞓或者通頂?

珍珠宮

引用:純八卦,大家多唔多見到同事朝早係公司洗手

原帖由 tyldolphin 於 15-01-16 發表

我第一份工D同事好鍾意Lunch後係洗手間刷牙,所以佢地 ...
慳返屋企d 水費

我識人係咁原因,如果公司有沖涼間,我估佢會沖埋先返屋企

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

佢地係公司食完早餐先刷還是一返來公司就刷?

伯爵府

回覆:朝早係公司洗手間刷牙

Lunch後刷牙…
我以前韓國同事都係咁
食完飯刷嘛
一日刷3次
朝早刷,會呀唔會喺飲左咖啡或奶茶,所以刷?

珍珠宮

畀面勳章

如果lunch就唔奇

大宅

韓國公司唔奇

男爵府

畀面勳章

會唔會飲左咖啡之類既嘢,所以刷??

我未試過有同事刷牙,只遇過有同事洗頭

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 tyldolphin 的帖子

我就冇遇過, 可能係工作性質唔同, 我一直都係返寫字樓工, 可能返 shift 係需要架~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

如果lunch 食完大味既野,我都會刷

大宅

可能早餐食完沙嗲牛肉麵,所以要刷牙呢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+tyldolphin+於+15-01-16+發表

原帖由 小mama 於 15-01-16 發表
慳返屋企d 水費

我識人係咁原因,如果公司有沖涼間,我估佢會沖埋先返屋企

男爵府

我舊公司職員洗手間有花灑
有見過同事個頭濕哂行返出來
(我之後入去 地下濕哂)

珍珠宮

畀面勳章

引用:會唔會飲左咖啡之類既嘢,所以刷??我未試過

原帖由 kitkit0122 於 15-01-16 發表
會唔會飲左咖啡之類既嘢,所以刷??

我未試過有同事刷牙,只遇過有同事洗頭 ...
洗頭咪重少

wcpcelia    發表於 15-1-16 17:11

男爵府

畀面勳章

ltp00222 發表於 15-1-16 12:35
我舊公司職員洗手間有花灑
有見過同事個頭濕哂行返出來
(我之後入去 地下濕哂)
我舊公司無花灑,係普通寫字樓全層一齊用既洗手間,我個男同事拎住大大支洗頭水出去,洗完好瀟洒咁行返黎問佢去邊洗頭,佢話就咁喺水龍頭洗.......做乜無端端去洗頭? 見個頭痕痕地咪去洗下囉~~

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

tyldolphin 發表於 15-1-16 11:54

我第一份工D同事好鍾意Lunch後係洗手間刷牙,所以佢地 ...
見過中午食完飯有人刷牙, 可能有人習慣餐後刷牙

水晶宮

畀面勳章

我以前識有個女仔,好核突㗎。佢真係起身唔會刷牙。 佢會食完早餐先刷。出咗街食完早餐就會返到公司廁所刷牙。我覺得好嘔心呀!但佢完全唔覺得咁樣有問題,仲話我『人人生活習慣都唔同,點解一定要起身刷牙先叫啱?』
我冇佢咁好氣。

公爵府

我公司有個女同事lunch後都會刷牙,因為佢有牙週病

子爵府

朝早唔擦牙出門

子爵府

會唔會係食完早餐刷牙?

我多數見人係食完LUNCH刷,
其實我都想, 不過公司得一格廁所又多人輪住用, 所以快快趣趣用完比下個.

首頁

尾頁

跳至