跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

有朋友同我講,政府未必一定同你照,我都擔心緊呢個問題

原文章由 momo8888 於 08-5-6 13:13 發表
我睇D資料係18-22WK照,但係政府都未同我約時間照,下次覆診都18WK了,如果去政府照的姐妹,你地約左時間未架?

我要唔要約定個私家呢?有冇好介紹? ...

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

健康院話18-22W會約我去聯合醫院照WOR!!!!但係人地話聯合照得唔好,好求其,所以諗住都BOOK定私家再照多次.

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 #4 momo8888 的文章

健康院幫我BOOK左22WK6DAY照,唔知遲唔遲得滯?

大宅

原文章由 jazzdawn 於 08-5-6 02:48 PM 發表
健康院話18-22W會約我去聯合醫院照WOR!!!!但係人地話聯合照得唔好,好求其,所以諗住都BOOK定私家再照多次.

唔係瓜...我上胎05年生,係聯合照,係4D呀,私家都未必有3D,有些仲係2D,聯合個次照到我環回立體架... 好堅架...咩依家甘差咩?

複式洋房

原文章由 momo8888 於 08-5-6 13:13 發表
我睇D資料係18-22WK照,但係政府都未同我約時間照,下次覆診都18WK了,如果去政府照的姐妹,你地約左時間未架?

我要唔要約定個私家呢?有冇好介紹? ...

政府未必同妳照架!不過我第一次去廣華產檢(12w),佢已經幫我約左2個期,一個係下次覆診時間(18w),另一個期寫明照結構(19w),所以妳最好打去問下佢地會唔會幫妳照。

別墅

我星期一(昨日)去了威記做oscar,他們幫我約了結構性超聲波。6月30日,大約20wks多些.
而我已在威記登記,但未到日子做第一次產檢.本來同做oscar同一日,但我跟他們說,於是他們幫我cancel了5月5日的產檢,因為都係照超聲波。
不過我會想,要不要又在私家book結構性?

大宅

我7月頭照,到時係20週左右,係私家幫我book的…

別墅

東區幫我約咗20week照超聲波,啲blog姊妹話即係照結構喎,另外我都book咗私家照,如果東區照得唔好,我就去私家再照多次

大宅

QE 話未必有得做, 要睇下醫生覺得你有無需要喎

大宅

原文章由 gu 於 08-5-6 15:54 發表

唔係瓜...我上胎05年生,係聯合照,係4D呀,私家都未必有3D,有些仲係2D,聯合個次照到我環回立體架... 好堅架...咩依家甘差咩?

我都係喺呢度睇D POST話聯合照得求奇,唔係話儀器唔好,我諗可能係話個醫生求其,我諗一個個醫生唔同,但聽你咁講,我都放心D.希望我會遇到個細心既醫生啦!

別墅

我星期一係威院照完oscar, 醫生都幫我book左7月頭去照結構(20w)

複式洋房

我都 book 咗 21 weeks 去 c+ 照.

想知照結構可以照到咩呢, 有咩要注意呢? 上次去照 oscar , 護士成日話想知咩, 有咩問題可以直接問醫生, 但我都唔知應該問咩, 有咩應該要知.... 浪費了一個大好機會問 BB 的情況!

大宅

原文章由 jazzdawn 於 08-5-7 02:52 PM 發表

我都係喺呢度睇D POST話聯合照得求奇,唔係話儀器唔好,我諗可能係話個醫生求其,我諗一個個醫生唔同,但聽你咁講,我都放心D.希望我會遇到個細心既醫生啦! ...

甘睇黎我上次都好好彩啦,我地仲照左好耐,巨又講:拿,呢個係咩...個腦個種色係巨思考梗,呢個係心...手指都數埋...
希望今次都好啦...

洋房

我一直嘟睇c+既產檢同捻住向c+醫院生,請問我需要再响政府睇嗎??

大宅

我響QE第一次產檢係3月尾,第二次要到5月尾,到時都16w,我怕下次產檢要到24w先有,仲要唔知有冇得照超聲波,所以響C+ book 左21w照結構先,5月尾再去QE問有冇得照

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都未BOOK呀, 係咪一定要照架?

大宅

我就快15周啦廣華都仲未同我做第一次產檢, 要到5月22日先做, 真係脛都長呀, 莫講話照結構啦! 希望下次去佢地幫我BOOK埋啦!

複式洋房

我book左6月19日去仁安做呀。到時應該係19weeks左右啦。上一胎好似都係19weeks左右做。
好想快d到,因為到時睇到既細BB係好可愛ga,睇到好多野,手仔腳仔face,仲有就係結構果部大機照就睇得BB既情況好清楚。

首頁

尾頁

跳至