親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

我買左(10 July) JL凌晨機去日本,而家好驚唔識出池袋,呢次係第1次我同亞女自由行架!

民房

原文章由 lafong 於 08-5-6 13:48 發表
我買左(10 July) JL凌晨機去日本,而家好驚唔識出池袋,呢次係第1次我同亞女自由行架!

What is the arrival time in Narita Airport?

男爵府

你睇下幫唔幫到你: http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1366170

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

JL8730 ...dep 0120hrs(Jul09 midnite)...arr 0630hrs(Jul10 dawn)Terminal 2
Not sure if u wait long time for limousine bus(4000yen) or must take train to downtown(more than 1hr!)
If u stay famous hotel e.g. SUNSHINE CITY Hotel, then
better take direct limousine bus. If u stay small hotel e.g.
SUNSHINE THEATRE Hotel then both bus/train must walk more than 10mins
GOOD LUCK...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

黎緊都有 D 媽咪搭凌晨機出發 LA !!
你等佢地返來報料..

我 6 JULY 搭 ANA 凌晨去東京

男爵府

我一家三口(2大1小5歲)試過坐凌晨機去日本,朝早到達Narita airport, Then 坐巴士去新宿check-in . 咁早點知唔得,無房比你, 放低行李後周圍行去食早餐, 然後返去checkin 取房, 基本上係飛機上唔係訓得好, 其實個人係會好tried, 比如當你夜訓早起身, 十分tried, 出去行一陣成家都要回酒店"抖抖", 頂唔順,好眼訓, 訓醒已經下午四,五點的話, 其實同搭早機去,下午到係無分別. 呢個係我既經驗, 你地去完不防講黎聽聽!

別墅

我地31JUL 搭ANA....0130am
去就預左辛苦d.....因為仲要轉機去北海道...
而家唯有不停咁同阿仔"洗腦", 猛同佢講話搭飛機一定要"覺覺"....唔係"空姐"姐姐唔俾我地去架la....

番黎(0030到港)就預多左日假係屋企同阿仔大覺瞓...但要搭的士番屋企....好貴....
生活真係迫人...

複式洋房

me too....
I will bring my daughter (3.3 years old) to Japan (8 days) on 16 Jun (0130 depart), arrive Japan 0645,
I will go to Hakone and stayed 2 days first after arrived there...
Hope it's OK la...

洋房

因工作BUSY,而家先覆妳們,唔好意思, 多謝以上咁多位媽咪, 多謝晒!
我等妳們返黎再分享! 我會0630到羽田, 打算宅急便行李去酒店先(sunshine city), 然後同亞女(14age) 出淺草,雷門寺先, 回程果晚1630出發去羽田, 1730到機場, 有何交通工具可選擇呢?

侯爵府

我上個星期係東京返黎, 以後都唔再搭零晨機, 真係辛苦到死, 係機又瞓唔著, 超tired.
我地果日一早放低行李係locker, 然後去築地食早餐 , 點知果日無啦啦休市, 真係想c, 不過都照去食囉.
跟住10點幾出返新宿, 去酒店擺低行李, hea到兩點先再返酒店check in, 然後瞓返3點鐘.
其實真係同搭早機一樣, 都係要4,5點先開始shopping.
回程係唔洗咁早去到喎, 聽d人講ana counter成6:30pm先開, 羽田果度又無嘢行, 悶死.
我地都係7:30pm先去到 , 不過我地係預唔時間, 遲左嘅.
你搭山手線去濱松町站再係果度轉monorail去羽田terminal 1 , 再搭接駁巴士去international airport.
你預1.5hr 由池袋去機場啦.

原文章由 lafong 於 08-5-7 14:19 發表
因工作BUSY,而家先覆妳們,唔好意思, 多謝以上咁多位媽咪, 多謝晒!
我等妳們返黎再分享! 我會0630到羽田, 打算宅急便行李去酒店先(sunshine city), 然後同亞女(14age) 出淺草,雷門寺先, 回程果晚1630出發去羽田, 1730 ...

[ 本文章最後由 Super-Man 於 08-5-7 15:42 編輯 ]

複式洋房

我昨日先撘ANA個淩晨機返到香港, 我同老公都話一定唔會再撘淩晨機去日本, 尤其係ANA的. 真係辛苦死...

去程淩晨1點半上機, 超眼瞓, 4點幾食早餐, 己經無胃口, 仲要個餐又唔靚又唔好食... 晨早8點都未有LIMOUSINE, 只好撘MONORAIL + JR山手線出池袋, 好彩我去當日係公眾假期, 如果要同返工D人迫, 真係唔敢想像

回程當日去濱松町LOCKER放行李, 點知大大小小的都FULL晒, 一個都無, 迫住出機場, 點知機場話8:45機, 最早都要6:20先可以CHECK-IN, 唯有放機場LOCKER, 結果1PM撘LIMOUSINE去橫濱玩咗半日再出機場.

原以為可以攞少一日假玩多一日, 點知全程都勁累, 以後都係撘早機算, 淩晨機去日本唔啱我

大宅

想問下, ana package 係咪唔可以 stay behind 的 ??
點解你地唔住多一至幾日既 ?? 咁趕, 都唔係 relex ...
你地係咪 3 d 1 n package 呀 ??
有無人成功去埋 disney 呀 ??

原文章由 novmami 於 08-5-7 17:17 發表
我昨日先撘ANA個淩晨機返到香港, 我同老公都話一定唔會再撘淩晨機去日本, 尤其係ANA的. 真係辛苦死...

去程淩晨1點半上機, 超眼瞓, 4點幾食早餐, 己經無胃口, 仲要個餐又唔靚又唔好食... 晨早8點都未有LIMOUSINE, ...

子爵府

原文章由 yen_03 於 08-5-7 18:17 發表
想問下, ana package 係咪唔可以 stay behind 的 ??
點解你地唔住多一至幾日既 ?? 咁趕, 都唔係 relex ...
你地係咪 3 d 1 n package 呀 ??
有無人成功去埋 disney 呀 ??

...

~機票有效日期為7日,機票訂位代號:"W"~

男爵府

我都搭過ANA零晨機, 我又覺得ANA第一日係比較攰, 所以第一天既行程唔應該太多, 最好下午~3時返酒店眠一眠, 旁晚去食飯就Very good 啦

我又覺得ANA飛機餐算好食喎, 係日式少少既食物囉, OK喎

原文章由 novmami 於 08-5-7 17:17 發表

去程淩晨1點半上機, 超眼瞓, 4點幾食早餐, 己經無胃口, 仲要個餐又唔靚又唔好食... 晨早8點都未有LIMOUSINE, ...
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

大宅

請問你地個package幾錢到呀

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Super-Man 於 08-5-7 15:39 發表
我上個星期係東京返黎, 以後都唔再搭零晨機, 真係辛苦到死, 係機又瞓唔著, 超tired.
我地果日一早放低行李係locker, 然後去築地食早餐 , 點知果日無啦啦休市, 真係想c, 不過都照去食囉.
跟住10點幾出返新宿, 去酒店 ...

Super-Man, novmami,
請問你們住那一間酒店 ? 是否package內的酒店 ? 方便嗎 ?

侯爵府

原文章由 ChristyBBmama 於 08-5-7 20:48 發表
我都搭過ANA零晨機, 我又覺得ANA第一日係比較攰, 所以第一天既行程唔應該太多, 最好下午~3時返酒店眠一眠, 旁晚去食飯就Very good 啦

我又覺得ANA飛機餐算好食喎, 係日式少少既食物囉, OK喎

...

我而家都係機場等緊check-in呀, 希望係飛機訓到啦...

侯爵府

stephenietam,

你係機場仲上bk?? 祝一路順風, 影多d 靚相

原文章由 stephenietam 於 08-5-8 20:48 發表

我而家都係機場等緊check-in呀, 希望係飛機訓到啦...

男爵府

Hi stephenie

係咁乖咁早到機場既?? 我個日11:30先到呀 Have a nice trip la

原文章由 stephenietam 於 08-5-8 20:48 發表

[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

侯爵府

原文章由 MomMom 於 08-5-8 21:11 發表
stephenietam,

你係機場仲上bk?? 祝一路順風, 影多d 靚相

thx~

首頁

尾頁

跳至