嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

4個月先識轉身正常嗎?

我bb尋日先識轉身(4個月)唔知算唔算正常呢?因為佢係早產bb(32週出世),好擔心,唔知係唔係同足月出世o既bb差好遠呢?

別墅

Re: 4個月先識轉身正常嗎?

正常

子爵府

嘩~~我個仔7.5個月先識wor!!
你個bb梗係正常啦,好多都係around4~5個月的!

大宅

曾師奶
唔洗擔心,bb好正常好叻呀

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

正常呀,唔駛太擔心

別墅

嘩~~我個細仔8.5個月先識tim呀?
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

侯爵府

我阿b又係四個多月, 但仲未識轉喎!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

曾師奶 寫道:
我bb尋日先識轉身(4個月)唔知算唔算正常呢?因為佢係早產bb(32週出世),好擔心,唔知係唔係同足月出世o既bb差好遠呢?

曾師奶,
我囡囡未到要轉身的時候,但我見到你話BB係早產,我囡囡出院時物理治療師話囡囡要跟番預產期計(我囡囡是33.5週)佢的發展,即係你BB現在只是3個月呢,是跟到發展,你以後跟番預產期計會好D。

男爵府

我阿b今日剛滿4個月, 但仍然只夠力打側身......本來我都唔太擔心的, 但你現在講一講, 我又有d驚啦.....畢竟都是第一次做mammy :-P

別墅

阿Be,
咦~咁你BB咪係christmas eve出世囉?!我bb早你一天出世。

我阿b 4月頭時開始識轉身, but only 90度, 未可以180度翻身。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

別墅

我個仔都係5個月先識的

別墅

因為始終第一次湊bb真係好擔心,加上佢又早產就更加驚囉,不過咁多媽咪話ok我都放心d,佢今日又開始學緊反留轉頭o拿,真係好快!^-^

大宅

我個仔都係4個幾5個月先識

洋房

It's normal, my daughter was like your son, she first turned herself when she was around 4 1/2 months. So don't worry.
Be your true mind

男爵府

biebie:

係呀! 佢係平安夜仔黎架 :-P

別墅

曾師奶 寫道:

My bb is 5 months old now , she does not how to turn over.

別墅

我囡囡都要5個半月先識翻身
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

複式洋房

正常,我個女係足月B,四個月又一天時第一次轉身。

複式洋房

我個囡足足到六個月才懂轉身添﹗

首頁

尾頁

跳至