想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

食"葉酸"邊隻牌子好??

請問各位

1.是否有bb之前最好已經食有"葉酸"成份o既藥,成份要有幾多
2.有無好介紹
3.大約幾多錢幾多粒
4.仲有咩係有bb之前食o左對bb好o既嘢可以介紹

Thank you!!!

伯爵府

Re: 食"葉酸"邊隻牌子好??

呢 D 都係 consult Dr. 好 D !!

子爵府

judyma,

其實唔一定要食葯先有架!你可以飲'美綠'(朱古力奶呢...),裡面已經有豐富葉酸!

大宅

好像得一隻牌子,28元/100粒/5mg英國造.我醫生就話他通常介紹人早晚吃.

之前在bk看過有個topic話預防小產,介紹過吃維他命e.

公爵府

畀面勳章

我係中環買,要成$35一樽, 不過我淨係朝早食一粒

FOLIC ACID BP 5mg
HALEWOOD CHEMICALS LTD
MADE IN ENGLAND

(紅白色盒)

珍珠宮

醒目開學勳章

我都係食呢隻, 懷孕前每天一粒可以了, 懷孕時才早晚共二粒.

公爵府

畀面勳章

我宜家懷緊孕,咁係咪要食兩粒?
chilli 寫道:
我都係食呢隻, 懷孕前每天一粒可以了, 懷孕時才早晚共二粒.

侯爵府

2023年兔年勳章

我在旺角彌敦道高華藥房(旺角中心一期對面)買,只是HK$2X,HK$30有找。

或者可以飲媽媽奶,都有豐富葉酸。

Debbie媽 寫道:
我係中環買,要成$35一樽, 不過我淨係朝早食一粒

FOLIC ACID BP 5mg
HALEWOOD CHEMICALS LTD
MADE IN ENGLAND

(紅白色盒)
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

複式洋房

我早二星期睇左醫生, 醫生都係開這隻俾我食乍, 每日食一粒.

複式洋房

多謝各位比o既資料,我會去搵下啦

Harry媽:
收到pm啦,thank you

別墅

我都聽過d朋友說, 在懷孕前吃葉酸, 因為可以令bb在開頭兩個星期, 會發育得好d.

珍珠宮

Hi hi,

我都係醫生開比我食既, 因為我同佢講我想要BB,佢就叫我最好係有BB之前食架.

原文章由 星星嘟嘟 於 07-7-14 12:56 發表
我都聽過d朋友說, 在懷孕前吃葉酸, 因為可以令bb在開頭兩個星期, 會發育得好d.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

GNC
can buy in manning

洋房

I bought the same one (Halewood chemicals 5 mg).. 1 tablet every night.

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

我食緊係1mg的, 一日一粒, 醫生開. 但見大家都係5mg.
我是否份量太少呢? (我等緊bingo的)

水晶宮

之前係家計會時佢介紹我食"維他補孕" $70/30粒
有葉酸 & 多種維他命, 有左都可以continue 食

男爵府

我都係食緊 GNC 呀!

大宅

原文章由 PrettyPC 於 07-7-16 13:48 發表
我都係食緊 GNC 呀!

me too

大宅

原文章由 Strawberrys 於 04-4-26 10:12 發表
我在旺角彌敦道高華藥房(旺角中心一期對面)買,只是HK$2X,HK$30有找。

或者可以飲媽媽奶,都有豐富葉酸。

20 Jul係旺角彌敦道高華藥房買左一樽, $31

[ 本文章最後由 stinkpig 於 07-7-23 10:54 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實食葉酸係咪鈣片呢架?因為我都想生多一個

首頁

尾頁

跳至