育兒好物

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地會唔會自己幫小朋友剪頭髮? 用咩工具?

夏日炎炎, 想幫仔仔剪頭髮 (想剪到最短), 應該用咩工具, 自己剪唔剪到?
請供應意見 / 經驗, thanks!

子爵府

Re: 你地會唔會自己幫小朋友剪頭髮? 用咩工具?

快靚正!我係用電剪幫我屋企兩隻怪獸(顯霖爸爸&顯霖)剪頭髮~~~!!!

別墅

請問電剪o係邊度買, 易唔易用
thanks

子爵府

好易用架咋,因為佢有幾個長度揀,你就咁好似用梳梳頭咁梳落去佢頭髮度就剪到,不過就一定係變咗軍裝頭,如果想輕輕剪短,你都可以當佢係較剪咁用既...你可以嚟我舖頭買,亦都可以試吓去電器舖度買,不過千祈唔好用百靈牌,我十個客十個都話佢唔好用,好易壞~!

別墅

你鋪頭有得買咁犀利?
o係邊度?

大宅

我都係用電剪, 舊年在屈人寺買.....阿B三個月就要剪一次髮

電剪百零蚊有部, 好抵用.

大宅

Hitachi Hair Clipper very good ah !

別墅

which model and brand you use? Can you pm me your shop's location and name? How much it sold?

別墅

好傷心, 我攪到仔仔個頭一忽忽 :-(
點算好? 仲有冇得救?
老公話第一次算係咁, 但我好內疚 :-(

大宅

I cut my son's hair by using commom 非髮舖交剪 since he was 5 month old。我吾中意6軍裝,因自己好難剪得靚,同埋,我覺得細路仔剪6軍裝,個樣似好窮(hehe)。

我次次個仔沖涼時同佢剪,係水度玩玩具吾覺吾覺剪前後,兩邊耳仔等佢sleep林至剪。第2日睇下邊度吾靚再收下。我仔now 2y 4m old, 個零月剪1次。

首頁

尾頁

跳至