自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

姑仔結婚禮物搞到好慶. 強制阿嫂要送2萬左右既金飾. (雖然我打算唔理佢). 可能好多人覺得我身為阿嫂, 唔送金飾唔得. 但而家想起99當年都有送我一份結婚禮物. 就係一份清單: 由我結婚前3個月佢做 facial(1個月4次, 1次200), 買4套新衫, 3對鞋, 3套晚裝, 請親友朋友食飯, 搭的士, 買嘢拜神, 請人清潔屋企, 請人返來煮飯....... 總數17650(要我老公結婚第2日比返), 我好記仇, 呢份大禮比起佢唔比返金飾錢我mummy仲慶. 唔知有幾多人有我呢d咁有紀念價值既結婚禮物. 而家仲好意思話我cheap, 真係愈想愈慶. (唔好介意比我發洩下, 唔係心理愈來愈唔平衡)

[ 本文章最後由 siuwa 於 08-5-7 14:50 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

你99都幾過份喎, 就算買衫、鞋、做facial都ok 啦, 算俾錢佢扮靚, 等你地結婚時可以見下人, 但搭的士, 買嘢拜神, 請人清潔屋企, 請人返來煮飯....... 好似唔關事喎, 點解要你俾埋既。quote]原文章由 siuwa 於 08-5-7 14:49 發表
姑仔結婚禮物搞到好慶. 強制阿嫂要送2萬左右既金飾. (雖然我打算唔理佢). 可能好多人覺得我身為阿嫂, 唔送金飾唔得. 但而家想起99當年都有送我一份結婚禮物. 就係一份清單: 由我結婚前3個月佢做 facial(1個月4 ... [/quote]

子爵府

你係阿嫂之嘛 有問睇咪叫佢問自家阿哥囉
$20,000供個細單位嘅話都夠三個月喇
兄嫂HKD20,000.00咁佢老公兄嫂有點計
父母咪再多啲?
咁堂兄都唔少得囉....
佢都神嘅
原文章由 siuwa 於 08-5-7 14:49 發表
姑仔結婚禮物搞到好慶. 強制阿嫂要送2萬左右既金飾. (雖然我打算唔理佢). 可能好多人覺得我身為阿嫂, 唔送金飾唔得. 但而家想起99當年都有送我一份結婚禮物. 就係一份清單: 由我結婚前3個月佢做 facial(1個月4 ...

首頁

尾頁

跳至