夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我老公日日都掛住打機,我無機會同佢傾我地之間的問題,我估佢都唔再愛我了,可有可無咁,唔打機會死咩。

大宅

我老公都係咁..成日打機, 不過,我唔會話佢,因為我知道佢份工好大壓力,所以比佢Relax 下都ok既! 

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我老公都係成日打機架,一打起上黎就唔捨得停,唔到訓都繼續打,不過我好多時都會陪佢打架,有時佢仲會話返轉頭我掛住打機唔理佢添,so佢會知道,佢掛住打機唔理我架心情,會特登抽返d時間黎陪我
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我老公都係,但我無乜所謂.總之11:00pm後吾比佢响廳打ps3,要佢轉打psp入房陪我訓就ok,你有你打,我有我訓,因我一定要佢响我隔離我至訓得着

大宅

畀面勳章

原文章由 Angela13 於 08-5-7 17:48 發表
我老公都係咁..成日打機, 不過,我唔會話佢,因為我知道佢份工好大壓力,所以比佢Relax 下都ok既! 

完全認同呀....我老公都鍾意打機架.....玩online games....wii....nds....佢日日放工返黎都會玩架......

我而家都由得佢玩.....因為我知佢返工辛苦....有壓力....如果連機都唔比佢玩......到頭來佢只會怨我.....就算唔怨我.....佢無地方減壓.....都係唔好...咁樣會唔健康架.....

我拍拖果時會怪佢成日掛住打機......而家我唔會啦....我會幫佢手玩online games.....幫佢拎分......咁樣我地又多左話題.....我又知佢玩咩....都係一種溝通的方法.....

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 bobbobkit 於 08-5-7 16:38 發表
我老公日日都掛住打機,我無機會同佢傾我地之間的問題,我估佢都唔再愛我了,可有可無咁,唔打機會死咩。

我c6都係, 吾打一日機好似會死咁, 去完機舗打, 返屋企又打。

男爵府

老公係網上人, 放工回家經常上魚網(website)睇魚.

I love my hubby and my boy. XOXOXO

伯爵府

好媽媽勳章

我男朋友都係成日打機(online game), 就算唔打機都會上網睇野睇幾個鐘. 我以前都超唔鐘意, 覺得佢唔理我, 好以活係佢自己既世界咁. 話過佢, 佢話 "你都係訓係廳睇電視, 我又唔鐘意睇電視, 我都唔會迫你陪我打機, 不如大家做返自己鐘意既野仲好啦~~"
其實諗深一層都係既, 佢有佢打下機, 我有我睇下電視都冇咩問題呀, 最緊要佢唔係全天候365日都係, 我地放假都會去下街, 我病佢都會好緊張照顧我, 平時俾佢打下機都ok~~

複式洋房

我老公都係一放工就機不離手直致要瞓覺(因第二日要返工),瞓落牀十秒唔夠就好似死咗咁.

我都有話佢攞住部機當老婆.不過都是一句起兩句止.因為都知佢工作辛苦壓力大,成份人工攞晒出嚟養家,打機係唯一唔洗 的娛樂.佢有時仲係同事面前晒命,話人地老婆唔比打機好專制而佢老婆只俄一兩句.個心媽佢幾十句佢唔知啫!:;pppp: 當湊仔囉!

大宅

我老公雖然好鍾意打機.. 但係自從我同佢拍拖後.. 就冇嘜點打機lu.. 更何況我地結咗婚 + 生咗悅悅之後完全冇時間.. 所以老公而家只會喺大大時 mouth: 同坐車時先打機.. 留返多d時間俾我同女女..

[ 本文章最後由 beho 於 08-5-7 21:33 編輯 ]

洋房

你地個個老公都好有分串,我C6打电視遊戲機,我睇睇吓电視佢突然轉台打機,激死我了,自私怪,我叫佢打少D都唔很,可以打打吓瞓着咗囉,連街都唔同我去佢話好累,我起身佢又打緊機,瞓教時佢仲打緊機,個Game打爆咗佢又由頭再打過,唉救命呀!

大宅

畀面勳章

原文章由 bobbobkit 於 08-5-7 21:47 發表
你地個個老公都好有分串,我C6打电視遊戲機,我睇睇吓电視佢突然轉台打機,激死我了,自私怪,我叫佢打少D都唔很,可以打打吓瞓着咗囉,連街都唔同我去佢話好累,我起身佢又打緊機,瞓教時佢仲打緊機,個Game打爆咗佢又由頭再打過,唉救命呀!:badfe ...

我有朋友個老公係個好好先生....不過佢都有打機的壞習慣....仲要係放工去機舖打機.....打到地鐵尾班車先返屋企......如果我朋友發脾氣....佢就會改善少少....但係都會繼續打....

朋友大肚果時....明明約左佢老公係某個地方等.....點知等極唔見人....打電話又無人聽....我朋友就走去機舖搵佢老公....緊係比佢搵到啦....

不過朋友個老公只係放工日子係咁....放假日子會留返做family day...

我想講係.....留係屋企打機總比出街打機好....起碼你知佢係屋企做緊咩....而唔係訓左都未見老公返.....

我都知成日見住老公打機....唔陪你都算啦....仲要阻住你睇電視.....真係會好激氣.....可唔可以一人讓一次呀....又或者你指定某個時間一定要睇電視....佢唔准打機.....你睇完之後先可以比佢打機呀......我都覺得你老公唔岩.....無理由霸住個電視架....

[ 本文章最後由 愛麗斯傳說 於 08-5-7 22:09 編輯 ]
hnl 該用戶已被刪除

複式洋房

結婚早期會一起睇dvd, 後來就佢成日掛住打接龍, 到後來佢掛住上綱睇佢的車的資訊, 到後來仲係車綱上同人傾計, 到後來同那班車友成人出車及上綱談心, 唔理我.
到我有了bb就收斂咗, 但最近佢都係失手, 日日上綱都唔理我. 所以我現在只係等緊bb出世.

子爵府

我c6都好like打機,有陣時又用psp睇4仔,不過話極都係咁!平時得1日例假,更係帶埋個女死左返99度,放孖day先至可能唔訓覺陪下我去街!不過佢肯幫下我凑女,我咪條氣順D law!最後佢重買埋部nds叫我一齊打添!

大宅

未結婚前c6 成日去機舖打機,而我就成日玩online game,有時叫佢幫我打。結左婚c6就無時無刻在家打ps2 or psp,仲要玩黎玩去都係足球game,d音樂聽到我麻木晒mouth: 而我忙家務已經介左online game,其實知佢返工大壓力,所以都俾佢打,只係有時哦佢2句。依家叫佢買左部ndsl俾我,我地一齊打機

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 bobbobkit 於 08-5-7 16:38 發表

打機----C6一定勁忠意!!!
我同機-----C6一定愛部機多D!!!
唔打機------C6一定會死!!!
繼續打機------我一定會俾佢激死!!!

[ 本文章最後由 小紅 於 08-5-8 16:32 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

慣晒lu,由初初好激氣到有少少唔開心,到而家冇感覺,佢唔打我仲覺得有d怪怪地tim,諗返轉頭,其實第一日識佢就知佢超鍾意打機架啦,點解初初又唔係好覺有問題,只不過結左婚之後,我地會覺得有問題係因為,我地女人以為佢結左婚應該要為下家庭,付出多d比我地.....我認為打機冇問題,但係如果我好想佢陪我個陣,佢就要陪我就ok,咁平時自己有咁多野做,洗鬼佢陪咩,係有時心情唔好或者悶悶地先會叫佢陪下law

大宅

你地老公打NDS、PS2咪叫好,我老公打online玩到出事,開頭玩都冇問題,玩玩下同人傾計,之後仲MSN,依傢比我發現左,一個未完又一個出現,冷戰緊

男爵府

醒目開學勳章

我老公又係好鍾意打機....之前勁沉迷打online game...幾個月唔打仲賣返哂online game裡面既裝出去,仲搵左成萬蚊返黎...真係吹佢唔帳
而家佢就打psp...我就打nds...ok無問題
大家搵到一個共同點就可以好好相處

首頁

尾頁

跳至