自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

陪月勳章

子爵府

回覆 #1 honda_peter 的文章

I want to know too?

禁止訪問

伯爵府

我上星期去了呀, 佢地真係冇hard sell架, 只要你話唔適合, 佢地都會比d禮物你架, 不過佢話1.5hr完係唔得架, 我上次去了成2個幾鐘, 佢一開始有茶點有個sales來, 那個sales會全程跟你 (隨了看slide的15分鐘), 小朋友會有個playroom比佢地睇下電視玩玩具!

我最後取了$800credit card 及 $100 sogo現金卷, 因為佢話如果你參加星期日早上10:00那場會多送$100 sogo coupon, 我都係去到先知, 如果有時間去睇下無妨呀!

原文章由 bearbear2003 於 08-5-7 16:51 發表
I want to know too?

禁止訪問

陪月勳章

男爵府

我同我老公去年10月去過,聽完之后,我覺得沒有呢個需求,REJECT左.佢地比$1000, LAND CRAWFORD既GIFT CARD.
睇黎,太多人去聽,但都沒JOIN,所以宜家CUT左一半.哈哈..我自己覺得呢一套適合西方人多D...........

印象最深::照顧小朋友果個姨姨,好勁,因為佢哋無允許帶BB入去聽講座,小朋友一定要于PLAYROOM玩,但果陣我囡囡好細,見到我地離開,好緊張,喊,但果個姨姨,几分鐘就搞定佢啦,至我地聽完差唔多2個鐘,佢都完全無事!
親子王國以外之連結已被刪除

伯爵府

咩野talk 黎架, 依加仲有冇

大宅

原文章由 honda_peter 於 08-5-7 17:07 發表
thanks. The promoter says - must go in couple and only $500.. Why do u have $800 ? thanks

They can also give me $800 but my husband and all my friends do not suggest me to go, so I finally absent.

禁止訪問

陪月勳章

大宅

我都有join 過2次,一次2000年係新加坡,行行吓街做完問卷調查, 就去睇. 今次好似係上次係時代廣場, 聽完後佢比返唔知幾多既mileage 同一張香港酒店既住宿一晚, 都ok.

佢個sales 同你講, 講唔掂就會搵個上司同你講, 上次我地係最早一個走嫁. 總之你要有堅定既相心. 佢講咩都唔會心耐咪得law
原文章由 honda_peter 於 08-5-8 10:21 發表
thanks. Let me consider this. I will share it if I finally go there. cheers

禁止訪問

陪月勳章

複式洋房

原文章由 honda_peter 於 08-5-13 13:40 發表
I joined it last weekend. There were some free bread and drinks. The sales were not forced us to join the memebership. The duration was around 2 hours. I got the $500 Visa card.
If anyone inter ...

$500 free ...
I joined last time was the hotel cupon

禁止訪問

陪月勳章

複式洋房

簡直係騙局!
我聽完90mins talk後無join club,個sales已經即時黑面,我同老公都無理佢攞左張hotel reservation voucher就走,點知打電話去做reservation,由早到晚都無人聽,留言又無人覆!
激氣..............浪費左我一個星期六早上時間!

伯爵府

上次我聽完個telsale講,就應承左佢去,不過問完我老公之後,我老公話唔去,一定好hard sell﹗
咁我咪打番電話同佢講唔去囉,嘩... 即變臉,又話唔去頭先就唔好應承啦,今次錯過左唔會有下次喇,就收線﹗
好彩冇去咋,如果去到又迫我join member,唔join都唔知有咩後果lu~

男爵府

I tried but they will keep selling you ga! at once we found the package too expensive (HK$700K plus annual fee) they will then offer you a cheaper package... and then at the end, the coupon/cash still need to be "approved" by a senior person, who will try to convince you to buy/join.. we didn't join but we got those coupon. but then you can feel the pressure while telling them you don't want to join. and it takes almost 3 hrs (coz they try to convince us to join by different people and then different package, etc).....

洋房

我都係早2個星期去左, 都係得$500visa, 之後早幾個月我個fd去係有$1000visa, 我問佢有點解會唔同, 佢地答因某d客人係信用卡邀請客戶, 係客人自己打電話上來約, 唔係佢地sales call回來, 而且佢地要出示信用卡邀請信才有$1000

不過成個過程當然就係sell你買會籍, 但係最平都要十對廿萬, 點買呀? 當我聽完說唔買, 個sales都ok, 都保持笑容送我拎gift和送我們走

首頁

尾頁

跳至