夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

介唔介意老公有女姓朋友

老實講真係好介意, 唔知點介老公特別多女姓朋友, 有個是老公中學同學, 住在USA的,差不多隔日打比我老公, 老公都有話比佢知我唔likely, 但仍要不斷打, 老公話佢地好朋友傾計, 叫我唔好亂諗嘢, 但我控制唔到, 一知佢地talking就好丄心up. :-x :-x :-x :-x :-x

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 介唔介意老公有女姓朋友

咁我自己就唔介意老公有女性朋友既,不過如果你真係覺得唔開心,咁咪同老公傾吓囉!你可以話比佢聽,唔係亂諗嘢,只不過係因為愛佢,所以呷下酷姐。

男爵府

我唔介意呀, 要對自己同老公有信心. 如果佢要變的話, 就點都會變. 我覺得就算老婆都好干涉私人空間, 始終妹個人都有自己朋友. 當然間唔時佢地去食飯傾計我唔會介意, 其實女性第6 0 感好零架. 如果有野會知

別墅

wingsum,

嘩~隔日打就真係有d離譜喎?!其實我都唔係好likey我老公同第二d女性朋友咁好, 好似以前我老公店內有個員工勁識"dei"人, 佢冇做之後仲成日o黎, 我老公又買野請佢食喎, 佢就放晒電咁, 雖然我老公冇咩野, 但見佢o係我面前都咁唔尊重, 我好唔鐘意佢呀 :-x

孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

男爵府

有冇不打緊,尊重最緊要,老公要我尊重她有女性朋友,但我覺得她半夜三更打幾次來說些無聊話就好有問題,很不尊重

複式洋房

好down, 剛剛個女仔又打來, 明知我唔likely和今日是family day, 明知我一定在一起, 我第六感話我知佢跟本是有心想我同老公不和, 你們認為我好唔好同佢(女)傾下呢?????????

大宅

我覺得條女有心勾引你老公....
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

男爵府

我覺得唔好,最重要是你老公點,如他很享受的談還是理直氣壯請她收線,如果你老公尊重你,如有下次建議你老公向她表達今日是家庭日,我要與家人共聚,有什麼其他事稍後才傾,如她有o野,你打去而非由你老公拒絕她只會令她開心,如冇o野咁做便令你老公有藉口話你不尊重他,個人意見,你可再視情況改變

複式洋房

頭先我好認真咁同我老公講, 個女仔一定有嘢, 知道我likly重打來, 我老公就話其實佢唔知, 話唔想破壞我形象喎, 之前佢作嘢話佢知我乍形, 是想我唔好亂想嘢, 我都唔知信好唔信好, 因呢件事我老公已講左唔少大話, 佢話唔想我擔心, ahahahaahah!!!!!!!!!!!!!!

複式洋房

Why you husband 話唔想我擔心 but he said a lot of lie?? Man never know woman are easy to know he say true or lie. But is your husband said didn't want yoiu 唔好亂想嘢, next time if the woman phone to you husband, you just sit near him, and put some foods in his mouth, and say"honey, the foods is it good?!" and try to say something to him, but everytime need to say"honey""honey". Let the woman feel he is busy. and let her"mo yan" And let she know only you is his wife!!

民房

我就不太介意我老公有女性朋友。不過,如果你覺得這個困擾已經到影響你地感情的地步,就要同老公傾下啦。傾的時候,最重要是冷靜,要記着任務是要表達意見,同埋示好,減少令老公誤會自己有敵意的機會,唔好嚇親佢嘛。

子爵府

比著我,會留意老公接到電話的表情和眼神, 應該可以感應到佢點諗, 或者睇老公願不願讓你旁聽佢講電話, 如果佢若無其事, 可能只係你多心。或者個女仔私下有d 煩惱, 想找人傾訴, 雖知要找個可以傾訴的朋友, 對某些人來說並不容易.

男爵府

我b daddy佢公司係全女班,得一個男,不過係part-time.
有幾個女仲係新請~有時都會諗佢地有無野!?唔知係咪我
敏感啦~(其實係因為身邊d fd boss都有同公司d女搞野)
但係我又唔敢問佢why只請女多~ :-( :-( :-(
[size=x-small]囡囡 出世~重

珍珠宮

Wingsum 寫道:
頭先我好認真咁同我老公講, 個女仔一定有嘢, 知道我likly重打來, 我老公就話其實佢唔知, 話唔想破壞我形象喎, 之前佢作嘢話佢知我乍形, 是想我唔好亂想嘢, 我都唔知信好唔信好, 因呢件事我老公已講左唔少大話, 佢話唔想我擔心, ahahahaahah!!!!!!!!!!!!!!

我都介意架, 不過冇辦法啦, 都唔可以阻止佢既私生活. 我咪唯有扮無野囉, 等我老公冇防避, 講多d對方既野我知嘛. 我都好贊同arron媽既講法, 係你老公講電話時留意下佢表情囉. 不過唔好太刻意望住喎. 你老公都無錯既, 無謂話比人知, 人家以為你小氣唔好嘛. 至於family day既問題, 我都發生過類似. 我直情同佢講 "呢日係我地既, 唔該叫你d朋友盡量唔好打黎或約你去街, 我好唔鐘意". 自此之後, 真係小左架.
該用戶已被刪除

侯爵府

比我我都會介意, 仲隔日打比佢, 有嘜野講吾完呀? 咁妳有冇問佢地講嘜呀?

大宅

wingsum,

我都有同你差唔多情況, 不過果個女人係香港...而且係我老公既ex-gf.....仲要有時係我老公主動打比個女人......我老公同佢講親電話都鬼鬼鼠鼠.....我真係好唔開心同好嬲! 我問過佢又話無野.....個女人係知佢結左婚.....我覺得咁樣都唔識避嫌.....我老公同個女人都好過份囉......但係真係無辦法......唉

翡翠宮

我覺得好難一概而論,要睇情況,無理由連一個女性朋友都唔比佢識架嘛~
如果個個女的都係結左婚,間唔中先同自己honey聯絡,而你又feel到佢地係無野既,咁就無得介意~
但好似有d媽咪話個女的隔日就打比自己honey,又feel到佢地有d野,咁就一定介意喇!!!
我覺得有時唔係一句話"要相信自己honey,要變你點管住佢都會變"就ok,唔可以因為一句說話就活到老,有時要睇情況,我覺得一男一女都係應該要避忌d,雖然成日傾電話都唔代表一定有野,但一男一女經常咁樣,好容易日久生情,有時感情係係不知不覺間發生左自己都唔知,到時先發覺就太遲~
始終都係個句,既然老婆唔鍾意,如果係無野既咪當就下個老婆囉!!!同個普通女性朋友傾少句又唔使死,普通女性朋友重要d定老婆重要d呀!!!

男爵府

我好介意,好彩我老公無女性朋友o者,反而我老公就好大方,佢唔介意我同我老闆日日食lunch,因為公司得我同老細2個人咋

複式洋房

當然唔介意啦,他可以結識女性0既朋友,反過0黎,我都可以,同埋既然結得婚,他的朋友即係我0既朋友,大家有時都會約埋出街,你仲唔信他?

首頁

尾頁

跳至