興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

你們點儲D數碼相???

我本來儲在harddisk,但Dsize太大(1Mb@),好快爆機,又試過save CD,但又驚唔見,你知啦,是阿仔D珍藏,現在save多幾隻backup,你們點處理呢???

大宅

Re: 你們點儲D數碼相???

我都係save多幾隻CD-R做backup咋。如果再唔放心既話,可以 upload d 相去網上相簿。

大宅

我都係燒落cd
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

大宅

燒落 DVD + External HDD.

大宅

我都懶得print出黎, 全部燒落CD/DVD到就算lu ... :-P
一家三口, 樂也融融, 冬天唔需穿羽絨

大宅

我一向都係燒落cdr,但係上年開始發現有部份相已經無法讀取,所以大家最好用低速及燒多一兩隻做後備!

大宅

我放曬落部電腦到
剛換左個hard disk 成160g
睇下夠唔夠

大宅

HD+CD ROM

別墅

My baby is now 10 months old and i already used almost 80G of my 120G HD for both photos and videos. I think i will need to add additional HD soon.
I will use CDR to backup the photos.

大宅

Sure lar, you use RAW format, big memory eater!.

洋房

I use CD-ROM to back up all the photos.

首頁

尾頁

跳至