單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

一放假又唔知同呀囡去邊, 我想問吓你地當初係點樣過架
感謝上天賜了一個錫我、愛我嘅小女孩(希希)給我

等待驗證會員

原文章由 unhappy1104 於 08-5-8 09:07 發表

When my son was still a baby, I liked to watch videos and cartoons with him on Sunday. He liked watching them very much. I didn't like to go out with him because it was crowded everywhere.

[ 本文章最後由 shalala1997 於 08-5-8 09:47 編輯 ]

大宅

原文章由 unhappy1104 於 8/5/08 09:07 發表

hi...happy :

咁早起身呀...^^

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 ●←紫→● 於 08-5-8 09:26 發表

hi...happy :

咁早起身呀...^^

如果小朋友有只有1-3歲就會悶d,最多係去吓遊樂場/行吓街,
到小朋友多過3歲之後,就多好多玩意了同出街方便了好多
...可以去沙灘玩沙,去踏單車,燒野食,去吓旅行,去吓離島行吓,海洋公園,迪迪尼....攪吓大食會...
上到小學又忙讀溫書/又要學野...都吾夠時間用

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

複式洋房

原文章由 unhappy1104 於 08-5-8 09:07 發表

我都係同亞仔去吓公園, 番playgroup, 都唔知去邊ga, 有時去吓迪士尼law

珍珠宮

去下公園, 食下野, 陪我行下supermarket,

淨係逐樣生果食物話佢知係咩黎都講成個鐘啦!
好好過每一天......

禁止發言

禁止發言

別墅

真係無咩做架, 返下外家或者同佢行下街咁啦.

大宅

行街, 但係我個囡會扭我抱

原文章由 anson*baby 於 08-5-8 22:23 發表
真係無咩做架, 返下外家或者同佢行下街咁啦.
感謝上天賜了一個錫我、愛我嘅小女孩(希希)給我

別墅

如果你個女太細又真係無咩可以做喎, 同佢行下公園, 行下公司(仲要係兒童部) 咁佢可以自己玩下, 就唔駛成日要抱啦.

大宅

touchwood i have a part-time job only need 2 times/ mnth, spend 4 o'clock than back to home afternoon.
we have ocean park annuel pass, so that if we feel boring we must go there. she aways feel tried when we back to home on the bus, i need to 抱 her back to home. i think ocean park is a good place for u both, no need friend to go together. around $1100 u can go with her more time la. if under 3 no pay tim. another thing i will travel everywhere to relax with her, only go to 長隆, u can go more time la, it is not so expensive, baby if under 110cm is free, but u must go with more friend la. finally, if u still nothing to do, u can pm me, u can go with me and my daughter when the hoilday coming long.

大宅

我會同囝囝落公園玩陣囉..跟著去買餸....係冇野做呀啦..我都好悶

珍珠宮

原文章由 vane 於 08-5-8 12:51 PM 發表

如果小朋友有只有1-3歲就會悶d,最多係去吓遊樂場/行吓街,
到小朋友多過3歲之後,就多好多玩意了同出街方便了好多
...可以去沙灘玩沙,去踏單車,燒野食,去吓旅行,去吓離島行吓,海洋公園,迪迪尼....攪吓大食會...
上到 ...

I THINK SO.......

多些找朋友傾吓計和約吓出街等等!!!!!!!

你要擴闊你和囡囡的生活圈子呀!!!

努力!!加油呀!!!

你一定會克服到的!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

複式洋房

大家有冇興趣去bbq 或游水, 一齊去多d小朋友會開心d ga!

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 Yanky 於 08-5-9 10:25 發表

大家有冇興趣去bbq 或游水, 一齊去多d小朋友會開心d ga!

天氣開發熱了,好快可以去游水...

大宅

依家都得啦... haha
係咪呀, 約埋一齊啦...

原文章由 vane 於 08-5-9 10:44 發表

天氣開發熱了,好快可以去游水...

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 yen_03 於 08-5-9 11:14 發表
依家都得啦... haha
係咪呀, 約埋一齊啦...

我多數是去沙灘多....又可以比小朋友玩沙... 下個月游龍周水..

大宅

不如去長洲丫, 可以坐下船, 又有沙灘, 又有景睇 ...

原文章由 vane 於 08-5-9 11:27 發表

我多數是去沙灘多....又可以比小朋友玩沙... 下個月游龍周水..

大宅

HI呀..叫你HAPP都幾好喎..
SETTLE DOWN哂拿??
我一個人大住肚都會悶架..仲以為你地有小朋友..就唔會添..因為照顧小朋友都應該好唔得閒架喎..
我星期日就一定番教會..呢個都變咗係我宜家唯一活動咁濟..除左番工之外..所以我好期待每個星期日既來臨架...
同埋呢排都有唔開心..每次番去..都覺得神好愛我..所以好有被安慰既感覺...
希望第日阿B出咗世..,可以JOIN你地同你地D小朋友一齊玩囉!! ...
耶和華是我們的牧者, 我們必不至缺乏.

首頁

尾頁

跳至