親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

突然有假,兩大一細 (9歲) 年初六 ( 24/2 ) 飛撲首爾,頭兩天半到 Alpensia 滑雪及住 Inter-con , 尾兩天半住明洞 Nine Tree , 但完全冇planning , 又未試過自由行首爾,更未去過 Alpensia , 現急向各方友好求救,請指教交通、滑雪及旅遊心得,無言感激!BTW , 我地會坐00:55 CX 飛!

公爵府

mingpojean 發表於 15-1-20 11:10
突然有假,兩大一細 (9歲) 年初六 ( 24/2 ) 飛撲首爾,頭兩天半到 Alpensia 滑雪及住 Inter-con , 尾兩天半 ...
好似可以book 定買飛坐雪場shuttle bus由機場入雪場,alpensia入面好多香港人周圍都係廣東話好正,
alpensia滑雪分3個時段0830-1230/1230-1630/1830-2200
搵教練教滑雪建議1對2比較好, 因為教練可以照顧到,
太多人就教得無咁好, 之前有JM 寫左個POST專講alpensia你爬下文搵下啦,
你睇完有個基本概念先, 有咩唔明再答你啦.

洋房

回覆 bb081090 的帖子

Thank you very much !係呀!我哋都諗住出機場坐 Shuttle 直踩 Alpensia , 請問應如何買飛?有冇網站介紹可預早買飛及卜時間?

公爵府

mingpojean 發表於 15-1-20 12:54
回覆 bb081090 的帖子

Thank you very much !係呀!我哋都諗住出機場坐 Shuttle 直踩 Alpensia , 請問應如 ...
你可以參加呢個POST, 佢好多資料好詳細架http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=10454576

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

bb081090 發表於 15-1-20 14:20
你可以參加呢個POST, 佢好多資料好詳細架http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=10454 ...
多謝推介

正想入黎賣下廣告

bb081090    發表於 15-1-20 15:07

洋房

唔該晒!
今晚返去刨下D資料,有唔明希望大家再幫幫我,Thank you very much !

大宅

HI~ 請問係未要先BOOK定滑雪教練?? 係邊到可以BOOK?

水晶宮

去到買單程回首爾的車票係咪比訂grace訂平些?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:去到買單程回首爾的車票係咪比訂grace訂平

原帖由 diong 於 15-01-24 發表
去到買單程回首爾的車票係咪比訂grace訂平些?
無比較過,但應該係。
Grace 要收手續費。

大宅

回覆:求教去首爾及Alpensia Resort 心得

樂天世界好玩,另兒童大公園亦gd

大宅

你哋由飛機到逹至可拎行李, 大約幾耐呢? 因為我落機得一個鐘時間就有巴士, 唔知趕唔趕得切?

男爵府

chan803 發表於 15-1-24 20:48
無比較過,但應該係。
Grace 要收手續費。

A;pensia 買單程回首爾的車票幾$$? 大同小?

大宅

回覆 lemontea222 的帖子

xmas遲到上遲咗一班機去仁川,落機後得少於一個鐘趕去預訂咗shuttle bus, 幸好不太多人過關,係跑住上車,只夠時間唱錢,rate都計唔得好清楚就跑,边跑边問路,唔難找,但行得遠,下次我一定早d,心理压力好大😥

首頁

尾頁

跳至