網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我第一次訂淘寶,比左銭,今天知道了賣家發了貨,有運單號碼了,請問我是否不需要跟進貨件而他們會自動發貨?而且在物流情況有一個藍色制: 確認收貨。是否我要按一下他們才發貨呢?
蚊蚊媽

男爵府

回覆:急! 淘寶運送解答。

完全唔洗理架,你千其要收到貨先確認呀,你一㩒確認收貨=過數比佢架喇

大宅

manmum 發表於 15-1-20 13:00
我第一次訂淘寶,比左銭,今天知道了賣家發了貨,有運單號碼了,請問我是否不需要跟進貨件而他們會自動發貨 ...

如果有個藍色"確認收貨"呢個制,就即係賣家已已發貨,你可以按"查看物流"呢度按開就會睇到件貨而加去到邊,如果你係送去集運,你睇到"已簽收"果時就可以按藍色"確認收貨"呢個制比錢~

男爵府

吾該晒!!!

蚊蚊媽

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:manmum 發表於 15-1-20 13:00 我第一

原帖由 Sally16 於 15-01-20 發表
如果有個藍色"確認收貨"呢個制,就即係賣家已已發貨,你可以按"查看物流"呢度按開就會睇到件貨而加去到邊,如 ...
集運簽收左都唔可以按確認收貨,你自己都未收到,一按確認收貨 = 打款比賣家。

男爵府

請問用信用咭比$,我收倒貨之後還需要按確認嗎?
蚊蚊媽

男爵府

好媽媽勳章

引用:請問用信用咭比$,我收倒貨之後還需要按確

原帖由 manmum 於 15-01-23 發表
請問用信用咭比$,我收倒貨之後還需要按確認嗎?
你等收到貨先按。其實有時限,大約7-10天都會自動打款比賣家,我懶成日都唔記得按

哈哈

伯爵府

BK Milk勳章

Sally16 發表於 15-1-20 13:16
如果有個藍色"確認收貨"呢個制,就即係賣家已已發貨,你可以按"查看物流"呢度按開就會睇到件貨而加去到邊,如 ...
集運收左都未按得確認收貨,一定要自己收左先按,如果就黎到期,集運都未運到比你,就按延遲收貨,延多3天

大宅

whisky511 發表於 15-1-23 11:45
集運收左都未按得確認收貨,一定要自己收左先按,如果就黎到期,集運都未運到比你,就按延遲收貨,延多3天 ...

我都唔會架,因為好多時我都儲埋好耐先轉落香港既,所以都係簽收左就確認,等送到黎有問題就再搵賣家傾,通常都可以解決到,因為送到黎我睇左貨先比評語,佢地都驚有差評,好似一個差評佢地要扣分同埋會比淘寶罰錢,扣滿唔知幾多分就會封鋪架,我試過有次,間店話我確認左咁耐唔肯處理,我比差評佢,佢就即刻搵我,我話要點佢地都照做

伯爵府

BK Milk勳章

Sally16 發表於 15-1-23 14:27
我都唔會架,因為好多時我都儲埋好耐先轉落香港既,所以都係簽收左就確認,等送到黎有問題就再搵賣家傾,通常 ...
你好好彩呀

大宅

whisky511 發表於 15-1-23 15:36
你好好彩呀

我淘左4年幾都係咁樣淘

首頁

尾頁

跳至