親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

曼谷一問 ?

我 5 月中想同家人去曼谷, 想問下大家意見 !

1) 要靚酒店 ( 5 星, 近 5 星)
2) 房間大
3) 近 skyline, 方便 shopping
4) 早餐豐富

which air-package is good ?

大宅

Re: 曼谷一問 ?

我都想知呀....因我6月中想同家人去曼谷三天,想買Package去,請問有無人有資料呀?謝謝

大宅

ruru, bobo128

pls check pm

洋房

靚蔡太

pls pm me details. tks

別墅

靚蔡太,

Please also pm the details to me.
Thanks!

puiyingma

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

sorry ! 我不是要 agent 既資料 !
我想知道其他媽咪既意見, 因為我自己都有相熟 agent ...

thanks

民房

我四月中去過曼谷, 我住半島,

1) 酒店是 5 星級
2) 房間夠大(只係每人加$50, 就可以upgrade grand deluxe 房
3) 近 skyline,(有免費shuttle boat去)
4) 早餐十分十分豐富

公爵府

sushi,

我想問下你, 係吾係用 (國泰假期 package 去 ?)

交通方吾方便 ???

禁止發言

民房

我坐港龍下午機去, 晚機返, 機票+酒店+早餐+機場至酒店單Benz pick up service , 每人只係$2399(3D2N)

公爵府

我剛剛住過Hotel Plaza Athenee, 整體都好好,但房間就吾算好大,但就近skytrain站(行7MIN左右),咁買完野可以放返酒店先和沖個涼,再出去食飯.另聽我老闆講Sheraton Grand 都吾錯,亦都極近skytrain站. 

民房

BOBO128,

我係跟安運(wincastle)自由行Package, 你可以按自己酒店喜好來訂, 我d朋友highly recommend半島, 現在做Promotion , 價錢唔貴, 所以咪試試囉!

珍珠宮

畀面勳章

sushi 寫道:
BOBO128,

我係跟安運(wincastle)自由行Package, 你可以按自己酒店喜好來訂, 我d朋友highly recommend半島, 現在做Promotion , 價錢唔貴, 所以咪試試囉!

我後日都去Bangkok Peninsula. 我都係o係跟安運(wincastle)自由行Package, 4D3N, grand delux, 搭CX (9:00am去, 6:30pm返). 而家仲有送50mins Thai massage! 我地2個人去, 每人$3,200左右.

複式洋房

BOBO128,

係半島有3隻Free 既shuttle boat, 去對面岸(即Mandarin Oriental /Shangri La 酒店), 去skytrain 車站(約五分鐘), 同埋每小時都有船載你去shopping area(我估係China town 或水上市場, 因為我臨走果日先知, 我都無搭過. )

公爵府

Teresa,

我想同老公囡囡 5 月中去Bangkok 住Peninsula, 你可吾可以返 HK 後報多 D 料俾我. THANKS

$3200 有沒有連 TAX ?

公爵府

JENJEN2004,

shuttle boat 最夜幾點收工 ?

複式洋房

BoBO128,

Shuttle boat 的時間:

to skytrain 6:00am - 12:00am
to opposite side 6:00am -1:00am
to shopping areas ( not sure, 好似至9:00pm)

Teresa,
您個thai massage 可以轉同價既swedish body massage, 另外, 因為每間房都有vcd 機, 可以問house keeper 取vcd list 係房到看vcd, 不過, 最好問問有無收費, 我都係同朋友傾先知"乍", 記住每人預留Baht $500做機場稅, 安運既Package 只係收左香港機場稅, Bangkok 既機場
係果邊比架, 祝你玩得開心d, 番黎再佈料

珍珠宮

畀面勳章

JenJen2004,

Thanks for your tips.

大宅

BoBo128,
Swire Travel is having a "Family Friendly Programme" : Dragonair and 3 nights Peninsula is $2,890 for adult and only $990 for child Air only
You can visit www.swiretravel.com for further information

別墅

hi hi :
想問Peninsula近skytrain,係邊一個站呀,意思是可以坐shuttle boat and
take a walk ,

thank you
Pig

首頁

尾頁

跳至