自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我見之前都媽咪問過, 但搵唔返個topic. 我見過之前有媽咪話葵芳廣場有小朋友Ray band, 我去左搵, 但搵唔到. 返而搵到間騎騎呢呢的, 叫我用普通的小朋友近視眼鏡框, 佩太陽鏡上去.

P.S. 我唔想要trendy land, 玩具反斗城個d

男爵府

請問有無人知, 我趕住呢個月尾同亞囝去布吉時用的. 唔該晒

大宅

disneyland入面都有, 100%防UV!

大宅

我上星期喺沙田買咗兩副, 一副喺next,一 副喺toonsland

大宅

我都是在disneyland入面買, 共有三副

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

之前睇事必關記,有一集講小朋友防uv太陽眼鏡,
試驗左市面上幾款小朋友防uv鏡(其中一款係花園街貨賣$1x),
我記得驗出來既結果:花園街果副係符合uv架
你不防去花園街既舖頭睇下 ~

男爵府

thanks. 咁for 大人的係唔係同一道理? 不果要帶亞囝去花園街就真係大考驗.
原文章由 janetngan2 於 08-5-13 16:50 發表
試驗左市面上幾款小朋友防uv鏡(其中一款係花園街貨賣$1x),
你不防去花園街既舖頭睇下 ~ ...

大宅

原文章由 janetngan2 於 08-5-13 16:50 發表
你不防去花園街既舖頭睇下 ~ ...

花園街都好長下喎,咁請問邊間呢?

男爵府

但係花園街邊隻話合符標準都唔知架喎,佢隻隻款都實話自己係100%防UV,應該點揀好呢?

子爵府

原文章由 jm1874 於 08-5-13 14:15 發表
disneyland入面都有, 100%防UV!

disneyland入面啲太陽眼鏡只係啱4歲以下嘅小朋友。早幾日同仔仔(6歲)去,想買太陽眼鏡,無奈全部都戴唔入,店員都話只係啱4歲以下小朋友,冇大size。

男爵府

咁我個囝都應該啱帶, 因為佢差唔多3歲啫. 不果我無可能為左買副太陽眼鏡, 千里迢迢入去disneyland, 仲要比幾百蚊入場費
原文章由 星仔媽媽 於 08-5-13 23:16 發表

disneyland入面啲太陽眼鏡只係啱4歲以下嘅小朋友。早幾日同仔仔(6歲)去,想買太陽眼鏡,無奈全部都戴唔入,店員都話只係啱4歲以下小朋友,冇大size。 ...

禁止訪問

男爵府

唔該晒. 請問邊間吉x島? 另係唔係買bb野個度? thanks a lot
原文章由 Do_Do 於 08-5-14 12:45 發表
上個禮拜, 終於吉x島搵到岩心水既太陽眼鏡俾亞仔, 因為我又係唔想買d有公仔款既, 吉x島有幾款都岩, 最後買左一幅全黑的, 好ok, 好似五十幾蚊...你可以去睇睇... ...

禁止訪問

子爵府

海洋公園都有,入開去玩可以順便買幅

子爵府

係tst 同cwb 都有. 我有份報紙介紹. 我返去找比大家..明天post 出來.....or 比個add 我 mail 比你.

[ 本文章最後由 TTeresa 於 08-5-14 17:43 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章

我個女8歲~都有副ray ban~係高登買~$6百幾~係就係好有型~但可能太重同埋2邊的膠頂住鼻樑~啊女唔係咁鍾意戴~ 後來我都係0係千色買返副$5x果d膠太陽鏡俾佢戴咋~佢都唔知幾鍾意~

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

因為膠果d輕身好多, 戴上去舒服d, 小朋友d taste真係好難估架, 有時大人諗住好嘢貴少少, 唔捨得買俾自己都買俾小朋友, 點知唔鐘意就用都唔用

原文章由 on0li 於 08-5-14 17:55 發表
我個女8歲~都有副ray ban~係高登買~$6百幾~係就係好有型~但可能太重同埋2邊的膠頂住鼻樑~啊女唔係咁鍾意戴~ 後來我都係0係千色買返副$5x果d膠太陽鏡俾佢戴咋~佢都唔知幾鍾意~ ...

男爵府

醒目開學勳章

我今日都係屯吉豬島買左副太陽眼鏡比個女
都係$50唔貴呀

男爵府

都係架, 我本來都諗住買副ray ban比亞囝, 聽完妳地咁講, 我都係平平地買副總之係防UV的就得.
原文章由 lestat 於 08-5-14 18:23 發表
因為膠果d輕身好多, 戴上去舒服d, 小朋友d taste真係好難估架, 有時大人諗住好嘢貴少少, 唔捨得買俾自己都買俾小朋友, 點知唔鐘意就用都唔用

...

首頁

尾頁

跳至