夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好頭痛,唔知比唔比佢做好.

禁止訪問

大宅

回覆 #2 木馬 的文章

生活會好啲,而且轉工喺一個機會,過左唔會再有

珍珠宮

兩份工資相差甚遠嗎?如我係你,我會感到如現在生活都OK,就唔希望個老公會日日上大陸工作,就算信得你老公,都信唔過大陸的女人,她們真是好厲害,所以你諗清楚後果!
我就200%唔會容許老公咁做!

大宅

你老公係點的為人,你覺得佢會唔會偷食先。

子爵府

就算老公為人老實,但上面的女人淫賤,可能男的都會中招

大宅

回覆 #6 KATRINE 的文章

我知佢唔會,但我一定經常諗佢有無做錯事,但轉工真喺好難得一個機會喎.

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你老公係咪做merchandiser or q.c呀?
如果係既話, 呢d job係一定成日返大6喎。
仲有你c6點諗呀? 如果佢仍然想向上爬既, 佢會唔會覺得唔轉工好可惜呀?

大宅

回覆 #9 anita_yps 的文章

我先生好後生如果唔轉當然好可惜啦,我自己覺得唔趁後生搵多個錢,當年紀大會比人淘汰,但喺佢經常返大陸我又會猜疑,我都同我先生講過如果大家有問題就立即辭去,其實我心中有答案不過我怕佢去大陸我會無左我先生囉.

大宅

回覆 #8 木馬 的文章

因為小朋友細,如果生活質素可以我就唔駛工作囉.

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果系一个好既机会,点解唔比佢做份新工呢???
假如佢系一个钟意玩既人即使系香港咪一样可以去玩,夫妻之间应该信任!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果生活過得去,最好就唔好俾佢去啦,上面D女仔好狼架(死啦,我自己都係大陸人),唔講咁多,如果俾佢去,自己就要有心裡準備

大宅

大宅

原文章由 hedid 於 08-5-9 19:10 發表
好頭痛,唔知比唔比佢做好.

如果係香港有工做,生活又OK,我建議叫c6留係HK。

我係過來人,c6未同我結婚時,已經係大陸做左3幾年,當時好介意,唔多想同佢發展,但佢話會係HK找工(見了幾次HK工就give up),他係d廠做會計師,長駐深圳,星期5回港,星期1返上去。
我自己試過1個人住,比較獨立,但拍左拖1年又再介意,同朋友商量是否放棄感情,但他對我好,又不介意我離過婚,(結過婚1年,無仔女,當時我30,佢37),所以我都好珍惜段感情。

結婚後,要求他星期3回港1晚,所以1星期見4晚,感覺好好多。仲覺得有時一齊,有時1個人,好自由。但不是天天講到電話,有時會找不到他。

結婚1年多後,他被公司炒了,我叫他回HK做,現在回HK做了3-4個月,日日一齊,feeling係close 一點,我呢2年又小產2次,
想晚晚有人照顧,有人分享,又想將來BB見多d daddy,所以已同佢講好,就算轉工都不可長駐外地,返大陸1,2晚/week都仲可以接受。

2公婆又好,有仔女又好,個老公係自己身邊好d!

況且,我老公話大陸好多女人埋身(e.g.文員),但他說自己鍾意
HK女仔多d,因溝通好d。他說有d大陸男同事介紹女人俾佢(有湯飲個隻,即二奶),他也知有d HK同事收埋女人,d髮花洗頭又按摩心口,但他怕人唧,叫佢不要按。

我c6梗係話自己守身如玉,佢好彩無俾我找到珠絲馬跡,當佢無
lah,否則同佢死過!

複式洋房

諗清楚呀, 香港而家又唔係冇工做, 大陸d女仔有d真係好狼死架

大宅

回覆 #16 PPyeung 的文章

但我先生份工喺唔會响大陸過夜,咁會唔會好啲呢?

男爵府

原文章由 hedid 於 08-5-11 12:25 發表
但我先生份工喺唔會响大陸過夜,咁會唔會好啲呢?

我覺得係唔會,因為上面D女人真係真係........好狼死,老婆响隔籬都當睇妳唔.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至