跳至

首頁

尾頁

子爵府

Kelly,

Oscar 係11w-13w做架, 威院好快會full架, 所以我一有已經book 定先, 除非你去私家做啦,不過價錢都差不多, 但我like威記可以有same day result

子爵府

anniewmau,

你同我都差不多喎, 我上一胎都係重左成50lbs, 所以今次一定要好小心. 我都仲有成2wks 先去照u/s呀, 一樣係到時先confirm 週數

原文章由 anniewmau 於 08-5-14 18:50 發表
hihi 各位0901準mami:

大家好, 我都黎報到先, 尋日confirm左有第2胎, 仔仔下個月2歲, 尋日去醫生度仲未照到ultrasound, 所以醫生估計bb只有4-5wks, 要再等2wks後先再去照, C. 今次我覺得反應 ...

子爵府

早晨

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

good morning

今朝食完早餐好辛苦, 個胃好似爆咁, 又好悶. 今胎反應真係多過上一胎. 好難頂, 我決定下午將li個消息話比老公知, 佢實嚇傻都似.

子爵府

anniemau,

應該係心理昨用咋, 千奇唔好呀~~~
不過今朝上磅重左2lbs, 我都唔知點解, 但我又無食多野, 唉~~我真係擔心同你一樣50磅冇走雞

原文章由 anniewmau 於 08-5-15 09:41 發表
早晨呀~
唔知係咪自己成日"形"住, 成日都覺得好肚餓, 尋晚臨訓前點都要食個麵先安樂, 睇怕今次都係50磅冇走雞

子爵府

我又無乜太唔c服wor, 不過成日都有d屙, 但又唔係肚痛, 胸又無谷又無脹, 只係一時時肚谷, 仲有暈過2日, 係咪太早無乜feel架呢? 我上一胎touchwood 都無嘔過, 仲好好胃口添, 變左大肥婆

原文章由 judychung 於 08-5-15 09:44 發表

今朝食完早餐好辛苦, 個胃好似爆咁, 又好悶. 今胎反應真係多過上一胎. 好難頂, 我決定下午將li個消息話比老公知, 佢實嚇傻都似.

大宅

good morning all sisters

i feel bad tummy this morning and tired back. seems wanna to sleep again. but my son wake up already.

Bebichhichi
thanks. i guess i probably go to the private dr for Oscar. wait for more weeks. then i can confirm a bit. as for now, still not that secure. ...

原文章由 Bebichhichi 於 08-5-14 20:15 發表
Kelly,

Oscar 係11w-13w做架, 威院好快會full架, 所以我一有已經book 定先, 除非你去私家做啦,不過價錢都差不多, 但我like威記可以有same day result

大宅

judy
how about next time eat less . so will be better.
yup. don't know how's your husband's response? heeeee

take care ah

原文章由 judychung 於 08-5-15 09:44 發表

子爵府

Kellyaugust2004,

其實我都只係book 左先, 到時先再決定點, 因為我叔仔老婆前排7wks照到先去book 已經full 晒啦, 最後要係私家做, 不過都只係差幾百蚊姐, 但要等成一wk 先有report囉

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-15 10:53 發表
good morning all sisters

i feel bad tummy this morning and tired back. seems wanna to sleep again. but my son wake up already.

Bebichhichi
thanks. i guess i probably go to the private dr for Oscar. ...

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

KELLY - 下次真係要食少D先.

我都諗緊係邊到做OSCAR, 上次係龔羽一到做, HKD1150, E+ 可能加價.

子爵府

我見bk d 人講龔羽一做oscar 好"球奇", 唔知係唔係? 不過我上胎係佢度做4d 又ok 播, 但都係由姑娘照, 最後要搵e生入黎confirm. 不過價錢就好似貴左好多, 2年前就750, 而架好似成1xxx 照4d啦

原文章由 judychung 於 08-5-15 11:41 發表

我都諗緊係邊到做OSCAR, 上次係龔羽一到做, HKD1150, E+ 可能加價.

男爵府

都唔係wor, 上次龔羽一解釋得好詳細, 我老公都話好.

我已經同老公講左la, 佢好開心.

男爵府

唔知點解今次我想抽羊水, 好似準確d

子爵府

下.......抽羊水, 有危險架喎, 其實度頸皮都好準呀?

原文章由 judychung 於 08-5-15 12:20 發表
唔知點解今次我想抽羊水, 好似準確d

複式洋房

我又報到先!我尋日先響醫生度confirm,3 weeks, EDD1月13日,u/s淨係見到胎囊,未著床,所以都有d驚。

我係第一胎,都有子宮後屈情況,不過好好彩試第一個月即bingo,所以好開心呀

係呢,成日見到人在這裡講BB會,其實join左有乜著數?
http://hk.myblog.yahoo.com/moma-bellytalk

男爵府

原文章由 Bebichhichi 於 08-5-15 12:26 發表
下.......抽羊水, 有危險架喎, 其實度頸皮都好準呀?

其實都唔係太危險, 我fd同家姐都試過, 仲無想像中咁痛, 唔知係咪年紀大, 覺得度頸皮好似唔係咁準.

大宅

Bebichhichi, Kellyaugust, i joined your team, just see ec last night, and start chinese herb this morning, still some discharge.......
原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-14 16:52 發表
Bebichhichi

i'm also taking chinese medicine each day. it really helps.

gan ba de!

大宅

Bebichhichi & kellyaugust,
i joined your team, just see ec yesterday night. and having chinese herb this morning. still have some discharge.

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-14 16:52 發表
Bebichhichi

i'm also taking chinese medicine each day. it really helps.

gan ba de!

大宅

我上次都係搵佢

原文章由 judychung 於 08-5-15 11:41 發表

首頁

尾頁

跳至