夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

媽咪??
奶奶??
定係自己呀??

近排我成日諗呢個問題....
我99同大姑9講左好多年話想要花,但係大姑9咁多年都冇送話花貴.......
99叫我地返亞媽度食飯,今年唔駛陪佢食,所以我今次自己整12支玫瑰花(20蚊包,自己卷果d)俾99,等佢開心下!!!

星期日晚我會同老公返我亞媽度食飯,叫老公俾錢,就當係母親節請亞媽,我都會整12支玫瑰花俾媽咪....

但係諗諗下,咁我自己呢??mouth:
結婚第一年(06年),老公係"玩具反斗城"買左支[玩具玫瑰花]俾我(係我話要佢先肯買),跟住果3晚我都攬住支玫瑰花訓教.....

事實我一聞花就會嘔,所以老公唔會買真花俾我..

07年就好似冇左呢個節日咁,唔知今年佢會有咩表示呢??

男爵府

其實,我都唔係好明,點解咁多年都無我份...真係有d唔舒服

大宅

好媽媽勳章

我都有同感!自己都係母親,點解冇人同我慶祝??

仲要收order指明當日要同邊個邊個慶祝,唔通母親節想做下自己想做既事都唔得咩?

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

通常都系去99度, 今年仲要接到order每人要正一樣食物去佢度, 而我個女會買花比我99, 佢都有送左張咭比我, 反而我老公就唔會有任何禮物比我.

大宅

年年都會同媽咪&99食飯, 不過今年99反而約番我轉頭, 仲約埋佢阿媽(即係阿婆)一齊去食自助餐!
其實年年都係我話事嘅, 今年我見我老公表現良好, 咁就氹吓佢開心啦!
2個寶貝~雅詠&灝泯

男爵府

頭先行惠康,見到一札一札既花,老公問我要唔要...得3支康乃馨+碎花...就三十八蚊,唉!我話唔駛啦,無謂side錢

禁止訪問

男爵府

我最唔想做母親節主角, 好想今日無人理我, 無人叫我, 尢其係亞囡最好唔好叫我, 成日都媽咪媽咪, 好攰啊! 今日好想一個, 想做乜, 就做乜!

大宅

原文章由 胡太得叻 於 08-5-10 23:11 發表
其實我個人是蠻不喜歡母親節的,可能是近年的風氣影響吧!總覺得母親節一定要大肆舖張先得咁,唔慶祝就係欠左佢地!以前未做阿媽,還叫做盡子女心意會送點禮物,但做左人阿媽之後就覺得低調地過最好,我唔覺得生阿仔出黎係佢既意思 ...

你好好啊!如果我阿媽好似你就好啦!以前我0地都冇慶祝mother day,係我阿哥之前wife話要慶祝,但我阿媽係唔鍾意佢喎!
麻煩到死,佢0地而家離婚,佢就好啦!一走了之,而家如果mothe day唔食飯,阿媽就好唔高興,吃平D都唔得,仲要其他bother 一家大細一份$,我同老公2個又係一份$,超級唔公平(有時老公要返工唔去得,我一個人都照計一份$),冇天理,有次我同老公冇$$$,味唔去0羅,林住唔夾$,點知阿媽打0黎要我比$,我冇$都冇唔去啦!你
0地仲都點啊!神神0地,阿哥而家呢個老婆仲衰,又唔係佢請,但就要話事,又要試新野,又要食貴野,大老啊!你有$姐,我冇啊!:;pppp:
如果唔係同阿哥感情好,佢2個女又乖,真係廢鬼事理佢,成日同老公講真係想阿哥再離婚,成鬼日洗阿哥$,但又成日大大聲now我阿哥,一D面都唔比,都唔知點做人wife

首頁

尾頁

跳至