自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

.......................

侯爵府

點解要鬧你呀? 你都無問題, 要照顧長期病患家人係好煎熬的, 體諒你!

有無試吓睇中醫? 針灸好似可以醫失眠的

加油!

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:你們可以駡醒我, 我未喪偶。

試下做運動出身汗,或者假曰去郊外,離島行下,等個人放鬆啲。

禁止訪問

男爵府

其實失眠好慘, 訓到覺既人係唔會明白

我自己本身好訓得, 去到邊訓到邊, 但我媽媽就麻麻地, 醒左好難訓返個隻, 但總算訓到下, 食安眠藥訓其實個人會好辛苦, 而且食安眠藥會由副作用

我明白你好灰, 但我諗你先生仲灰, 佢有病又醫唔好, 加油, 比多D支持佢

子爵府

你點解會話佢份工他調?佢自己同你講?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係咪有咩壓力所以先失眠?
會唔會放個大假出去行下?
同埋睇下心理醫生?

男爵府

不如睇中醫,個人覺得病患者心態好重要,如佢太消極,冇事都變有事,你地身邊有冇d正面d既朋友可一齊傾訴。

伯爵府

同意樓上JM講, 你看輕了失眠給病人帶來的痛苦, 依家唔係一、二日的事, 係長期, 之前已經有一單新聞都係個男人長期受失眠困擾走左去跳樓...

不如帶佢睇中醫, 陪佢去旅行, 做運動, 一齊去面對

公爵府

帶佢睇下中醫!

水晶宮

first...... 帶老公去看精 神 科

他好返,你就會好 ga la

wcpcelia    發表於 15-1-22 19:07
LUCKYO    發表於 15-1-22 16:18

珊瑚宮

環保接龍勳章

失眠好大件事,你睇少左個影響。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

公爵府

佢無原因地失眠已經係你老公心結,我估佢每日好想瞓又瞓唔到,藥力一過又醒,拖住個驅殼返工,搞到身無可戀。
試試揾精神科幫手,佢最需要係講出問題同壓力,什至大喊一場,令佢放下先可以重整心情。

侯爵府

引用:老公去年尾感冒後開始患上【失眠】, 至今仍

原帖由 beywat496 於 15-01-22 發表
老公去年尾感冒後開始患上【失眠】, 至今仍然每天要靠食藥才可以訓覺。

因為食失眠藥, 他整個身體冷凍, 及 ...
我生完後失眠左2年幾,晩晚想死…後尾要睇精神科食抗抑鬱药。依家好d,睇中e醫失眠+個人放開左。不過仍然会一星期失眠一兩晚…中e話我心有鬱結,唔解開都係冇得完全好返…另外你要多體諒佢,因為失眠真係好影響情緒ka

侯爵府

引用:老公去年尾感冒後開始患上【失眠】, 至今仍

原帖由 beywat496 於 15-01-22 發表
老公去年尾感冒後開始患上【失眠】, 至今仍然每天要靠食藥才可以訓覺。

因為食失眠藥, 他整個身體冷凍, 及 ...
無壓力系你覺得咋,佢又系咪一樣覺得無壓力先?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 beywat496 的帖子

我唔識解答,但只可以支持你,希望你老公快D好返,你都要加油,你老公都需要身邊人既支持。

大宅

我諗你c6真係有隱藏左嘅壓力連佢都唔知點解決,而家鑽哂牛角尖。
要正視問題,食藥只係暫時性,要將潛在壓力息放,可搵心理醫生幫手。

珍珠宮

會唔會因為太他條冇壓力所以冇左目標呢,不如帶佢上吓堂學下野,做下運動,去下旅行,睇下中醫

子爵府

就咁睇你老公有可能因情緒病引致失眠都唔定,盡快同佢睇醫生啦,如果寫定遺囑,真係要及早求醫㗎

公爵府

你快啲同佢睇心理醫生或精神科,佢做緊既野
,以我專業判斷,係俾緊訊息你知佢打算自殺. 請你或你家人,24小時睇住佢,同埋向防止自殺機構求助

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

首頁
12345...9

尾頁

跳至