家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有人上深圳買家私經驗? 如有, 去邊處睇? 運費貴嗎? 主要想睇飯台

大宅

BK Milk勳章

回覆:請問有人上深圳買家私經驗

田貝四路,我淨係喺嗰到買過燈飾,真係平好多,佢嗰到都有啲枱櫈嘅

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:田貝四路,我淨係喺嗰到買過燈飾,真係平好

原帖由 peony_only 於 15-01-22 發表
田貝四路,我淨係喺嗰到買過燈飾,真係平好多,佢嗰到都有啲枱櫈嘅
香港島這邊出發,怎樣去呀?

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

耐用嗎?

若運回港後,發現有損壞,有無更換?

男爵府

回覆 bbfish1992 的帖子

我之前都有去買燈及做廚櫃及建材, 不過好多年前啦!
燈ok ar, 我而家都未換已5/6年啦!

不過燈就唔好運啦, 睇合款就買自己拎回來保險D

bbfish1992    發表於 15-1-23 15:02

大宅

BK Milk勳章

回覆:sfll 的帖子

我都係喺深圳撘的士過去咋,約$40-50

大宅

BK Milk勳章

引用:回覆 bbfish1992 的帖子我之前都有去買燈及

原帖由 kksushi 於 15-01-23 發表

我上星期買咗一盞燈,另一盞吊扇燈,一個洗面盤,60個個燈制,都係4000幾蚊+320運費,送落嚟即刻拆箱睇,嗰個sale話就算過2日先發現爛,call返個司機攞上去換返都ok

大宅

回覆:請問有人上深圳買家私經驗?

我有買過呀⋯

平係平,不過老實說,唔啱香港用,樣樣都超大件,買得起都放唔落⋯

亦冇乜慳位心思可言,床下底是無櫃的,好明顯係比D幾千呎豪宅用⋯

我唔會再上去買了

男爵府

我係五方家居廣場訂做傢俬同廚柜,上個星期六去左驗貨,好OK,下個星期就會送黎香港裝

男爵府

回覆:請問有人上深圳買家私經驗

請問有無店舖提供呀?

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+kksushi+於+15-01-23+發表回

原帖由 peony_only 於 15-01-23 發表
我上星期買咗一盞燈,另一盞吊扇燈,一個洗面盤,60個個燈制,都係4000幾蚊+320運費,送落嚟即刻拆箱睇,嗰 ...
制面咩牌子呢,抵買?

大宅

BK Milk勳章

施耐德,喺深圳買30幾蚊個,上星期喺旺角道睇,要60幾70蚊

版主

引用:施耐德,喺深圳買30幾蚊個,上星期喺旺角道

原帖由 peony_only 於 15-01-26 發表
施耐德,喺深圳買30幾蚊個,上星期喺旺角道睇,要60幾70蚊
Thanks !

版主

引用:我都係喺深圳撘的士過去咋,約$40-50

原帖由 peony_only 於 15-01-23 發表
我都係喺深圳撘的士過去咋,約$40-50
為何不選擇深圳地鉄嘅?

大宅

BK Milk勳章

我去時係喺深圳撘地鐵㗎,不過走時都夜啦,老公話快啲走,要撘的士喎

版主

引用:我去時係喺深圳撘地鐵㗎,不過走時都夜啦,

原帖由 peony_only 於 15-01-27 發表
我去時係喺深圳撘地鐵㗎,不過走時都夜啦,老公話快啲走,要撘的士喎

...
咁如果買制面,去那間好呢?

太多問題因為初次去咋!

大宅

mrspandasony 發表於 15-1-23 23:51
我有買過呀⋯

平係平,不過老實說,唔啱香港用,樣樣都超大件,買得起都放唔落⋯

你肯定无见到有柜的, 不要看见外观漂亮,要问有无柜

另外买床其实应去新洲路的家之福还是家福居。。。罗湖Taxi 过去也就是40上下

大宅

BK Milk勳章

喺3樓角落頭嘅鋪頭,好大間嘅,右邊有啲中式木或陶瓷燈,本來前日我再上去想影張相俾你睇,但我去咗另外一間叫\"五方家居\"廣場,不過冇嘢睇嘅

大宅

peony_only 發表於 15-1-26 23:26

大宅

引用:回覆+bbfish1992+的帖子我之前都有去買燈及

原帖由 kksushi 於 15-01-23 發表

請問他包安裝嗎?

首頁

尾頁

跳至