心聲留言

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 我奶奶叫我去死

唉.....見到你咁既環境, 真係唔知講 d乜野好啦....
一句講哂, 立即搵社工安排入住臨時宿舍, 再作打算!!!

男爵府

我認為何必呆在此家庭,因

1)會影響你囝囝,囝囝慢慢長大,如他能分辨是非,當然知誰是誰非,但難保在你奶奶言行下,會誤導囝囝:媽媽是衰人,況且何必讓囝囝於一個敗德的家庭長大

2)我覺得他們已去到不容你地步,你的離去只是遲早問題,趁現在仍有自理能力及可以帶埋囝囝走(他們好明顯要囝不要母並且他們總有機會搶走囝囝,到時只有你一人走,更加傍皇),不走也應好好計劃到要走時的步處

複式洋房

你點識你老公嫁?唔係相愛才結婚咩!他為何甚麼都幫你奶奶唔幫你,是否有d

大宅

我都會報警,再搵社公幫手,攪大佢,等佢地唔好當妳好恰,都係個句,老公可以唔要,個仔點都唔可以跟佢地,希望妳好快有個新開始.

水晶宮

[size=small]聽到好嬲呀!!你住邊頭呀依家,搵日我上去你屋企探你.
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

洋房

你是否新移民 ? 佢睇死你無錢走呀! 你記住: 依D賤人唔好比佢氣到, 你快D找社工傾

洋房

kellychanmama
我都你好慘!唔緊要!呢D男人和佢個咁既阿媽一定有報應!你D簡直唔係人既行為!
你千祈不要放棄,

民房

我真係好多謝各位o甘關心我,我昨天冇上
BK係因為要等奶奶唔o係屋我先可以用電腦,
如果唔係佢要收我錢啦,其實我之前都搵過D
社工,佢都上過屋企了解過,但都幫唔到我,因為
我奶奶同佢講話我有產後遺症,依家個人變到
有精神病,所以會周圍同人講屋企有人想佢死,
點不知社工都會信,之後我老公同我講話如果再搵呢D人
和報警就會打死呀仔,其實如果打死我都還好,但如果打
死仔仔的話,仔仔會好痛好棲涼,我唔想仔仔受呢D苦,
同埋我一定鬥唔過佢地,因為我真係一個先都冇
又不可做o野,就算食飯我都不是每日有得食,因為
要睇佢地心情,如果佢地心情靚我就有得食,如果唔靚
唔駛講到明你地都會知,其實未婚前佢地對我好好架,
所以我都唔會O甘後生同佢結婚啦,我今年得24YRS
原來之後會係O甘,唉,我都唔知重要受幾來苦

伯爵府

好媽媽勳章

kellychanmama
我同意其他媽咪講
不如離開你老公啦...你仍好後生..得果廿四歲
你的一生願意同呢兩個唔喜歡你的人去鬥嗎?
倒不如...退後一步...去搵一個更愛你的人啦

如果現在o甘...你可申請離婚呀
因為大多數如果bb under六歲...係判比個媽咪的
你可申請單親公援...你最好就keep住你老公出去滾的罪正.... 更大機會個官會判bb比你
如果無錢...可去法援處...一蚊也唔洗比就可幫你了.

同埋佢地成日恐嚇你...又話要打死bb
又話要你要點
你可報警備案....同埋你執好一袋隨身物品
有事就去"向晴間"...佢地會有人幫你
包括食呀...住呀...bb呀..

記住有咩事也好...you are not alone
香港基本上好多慈善機搆肯幫人的

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

kellychanmama : 我見到你咁, 真係唔知點!
我好想幫你脫離呢個魔掌, 不過都要你自己肯踏出第一步先得呀! 唔好理咁多, 為左自己同 bb 既人生安全, 盡快走吧!!
如果你依家仲顧慮咁多, 到時佢地真係傷害 bb 既話, 你先醒覺就後悔莫及喇~~
如果你需要幫忙, 或需要什麼 bb 用品, 相信 bk 媽咪一定會幫你架!!

記住, 呢個世界上, 冇話邊個冇左邊個唔得架!!
係呢, 你住邊度架?

珍珠宮

kellychanmama,
你之前搵過D社工,幫唔到你,你宜家再搵第2d社工啦, 真係架, 天水圍事件, 我相信佢地唔會再唔理. 至於你老公佢有無打過你呀, 有既話你即刻報警驗傷呀, 就算一巴都要報呀, 攪大佢先有證據架. 點解會唔比你食野架. 咁賤格既人都有既, 你老公係咪已經成日都對你呼呼喝喝架. 點解連你老公都係咁架, 聽其他bk媽咪講, 搵下佢不中既證據. 既然你得24歲, 快d走啦, 唔通等到人老珠黃咩, 第時帶眼識人喇, 以後點到留返d錢旁身. :-(

民房

我真係真係好多謝你地,其實我都有諗過離婚,
但萬一個仔唔可以跟我O米幣,因為我子宮有事
(O係我坐月期間我老公O係都要同我做ML,而引致
嚴重出血及發嚴),所以以後唔可以再生,仔仔係
我遺一希望,我唔可以亂O甘O黎

民房

各位媽媽,
或者你地可以幫到我,如果你地見到D工可以
帶埋BB一齊返O既通知我呀,因為我真我很
需要錢,我想自己養大BB,最好係新界,因我
住O係大埔

大宅

點解您老公咁唔成熟 ? 坐月期間都要 ML, 您可以拒絕佢嘛 ! 依家真係一世喇 !

:-x

大宅

飯都唔係每日有得食? :-x :-x
我真係好想幫你..
你需要什麼 bb 用品??
>>>>>????

子爵府

好媽媽勳章

其實依d已經係恐嚇同精神虐待

kellychanmama 寫道:
我老公同我講話如果再搵呢D人和報警就會打死呀仔,其實如果打死我都還好.... 就算食飯我都不是每日有得食,因為要睇佢地心情,如果佢地心情靚我就有得食,如果唔靚
唔駛講到明你地都會知
我想要9999呀...

大宅

依家唔好唸咁多喇 ! 抱埋 BB 快 D 走啦 !

(記得攞埋 BB 出世紙 / 針咭 / 健康院資料 / 您自己嘅婦科病歷表 / 身份證呀 ......)

去報警, 死都唔好返屋企, 等佢哋叫社署安排您入住"婦女庇護中心", 安定好再作打算啦 ! 起碼, 唔使受佢哋精神虐待吖嘛 ! 如果, 您奶奶話您有產後抑鬱症, 咁您就要求見醫生, 同醫生講, 您老公在您坐月期間, 都要強行與您 ML, 引致您子宮嚴重受損, 有病嘅係佢, 而唔係您, 之前, 您應該有睇醫生, 攞埋醫生報告喺身邊, 隨時攞出嚟引證, 睇吓邊個傻吖嗱 ! 順便告埋您老公強姦, 就算兩夫婦都可以告, 只要在您不願意之情況下, 您老公強行要與您 ML, 都可構成強姦罪, 傻妹, 唔好再咁傻喇 ! 俾佢害您一次仲唔夠, 唔通, 您想佢害埋您個囝咩 !

您身邊是否連一個可靠嘅朋友都沒有呀 ! 如果係, 我哋 BK 好多媽咪可以幫您o家 ! 如果有需要請 pm 我哋啦 !

** 有冇做社工嘅媽咪係呢度呀 ? 可唔可以幫吓呢位小媽咪呀 !

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

你甘細個, 幾時到老, 長遠計都要為自己同BB著想, 佢地成家都好變態, 係我就自食其力去搵工, 而個BB可以搵 抬兒所, 如果唔係到時係自己精神有問題
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

複式洋房

你唔好再留係呢個家庭喇. 你唔可能忍到你個仔十八歲先走架......你要搵人幫忙, 唔係真會谷到抑鬱症! 你可以試下搵蘋果日報

等待驗證會員

您可以唔理您奶奶, 但係您老公都講到出口, 擺到明就唔會回心轉意.. 點解您唔離開呢??
我知"寧教人打仔, 莫教人分妻" 您有無諗您個小朋友會點呢?? 但係您可以容忍到幾耐呀?? 外面一定有人幫度您... 去d幫單親媽媽

首頁
12345...9

尾頁

跳至