論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 ellawyc 於 08-5-12 10:01 發表

咳唔.....FA, 我諗我地係時候同大家講下我地嘅真正身份啦...
除咗係義工, 我地仲係"精神病食家"
一見個食字, "輕則驚呼亂叫, 重則失控狂笑"
最常見症狀, 係一坐埋餐枱就會笑, 然後打開餐牌大叫 "我樣樣都要!!!!!!!! ...

咁快就爆左比大家聽??
等我去完充電又出黎食過啦.

男爵府

尋日好開心可以見到大家呀,
我嗌都嗌到聲沙啦,
但見到大家咁齊心我覺得好興奮呀,
好多謝各位義工mama咁無私ge付出,
我以後會多d留意住家僱版啦,
有乜行動我一定會即刻報到!!!!
暑假.....咁就過咗一半啦.

公爵府

原文章由 維豬豬 於 08-5-12 14:30 發表
尋日好開心可以見到大家呀,
我嗌都嗌到聲沙啦,
但見到大家咁齊心我覺得好興奮呀,
好多謝各位義工mama咁無私ge付出,
我以後會多d留意住家僱版啦,
有乜行動我一定會即刻報到!!!! ...

我認小朋友好差,想問您係唔係尋日我同您傾過計,最後比左粒糖您仔仔食個位??

公爵府

原文章由 mylulu007 於 08-5-12 08:51 發表
多謝各位義工努力和葉太及匯賢智庫的工作人員, 遊行好成功呢!

單是口號牌, 我都好驚訝做得好PRO. 而葉太及有份出席的人仕由頭支持到尾, 真係多謝您地.

唸起上幾次請願, 好多參加人仕都比預定時間遲到, 但今次大部 ...

lulu,
我地尋日幾個義工仲講緊: 我地卒之由執番黎既紙牌,界黎做口號牌進化到終於有個咁靚既膠牌啦..

都係多得四月&佢honey一手一腳做出黎,仲要搬出黎.

男爵府

原文章由 FA8866 於 08-5-12 17:10 發表

我認小朋友好差,想問您係唔係尋日我同您傾過計,最後比左粒糖您仔仔食個位??

唔係我呀,
我影相時企係最左邊,
行既時候就係後面,所以應該都離開你幾遠下ga,
我囝囝2歲半,尋日著住件綠色格仔衫,
成日百百厭厭咁周圍走呀....
唔記得?唔緊要,
實有機會見既,下次呀,
下次我會走去同你打招呼既啦.
暑假.....咁就過咗一半啦.

別墅

你有比粒糖我仔仔食,but佢冇維豬豬咁靚仔

原文章由 FA8866 於 08-5-12 17:10 發表

公爵府

原文章由 維豬豬 於 08-5-12 18:03 發表

唔係我呀,
我影相時企係最左邊,
行既時候就係後面,所以應該都離開你幾遠下ga,
我囝囝2歲半,尋日著住件綠色格仔衫,
成日百百厭厭咁周圍走呀....
唔記得?唔緊要,
實有機會見既,下次呀,
下次我會走去同你打招 ...

好呀,下次記得認下.
唔一定遊行既,其實搞個聚會都得. 嘻嘻,又係諗到食.

公爵府

原文章由 huanghou 於 08-5-12 18:03 發表
你有比粒糖我仔仔食,but佢冇維豬豬咁靚仔

哦,記得,您仔仔都幾靚仔呀,不過佢又熱又攰,後來有無"樓"計呀??

別墅

I guess he had enough sleep in the afternoon (in fact he just woke up at 2:20pm), so he was ok. If not, 佢扭起上來都真係幾煩!

公爵府

各位靚媽,
您地d小朋友我真係認唔到呀.
不如我放落一個相簿,然後您地自己搵番張相黎save,我一個星期後Delete晒d相,好嗎??

複式洋房

尋日見到你地班義工咁落力, 真係好感動!

多謝天公做美, 陰陰地, BB冇咁易嘈嘈閉...

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 woodstockfans 於 08-5-12 23:34 發表
尋日見到你地班義工咁落力, 真係好感動!

多謝天公做美, 陰陰地, BB冇咁易嘈嘈閉...

嘻!呢個BB係咪我同祖穎媽輪住搞佢對腳仔果個?

公爵府

我整緊d相,想要既請PM我,
我比個User Name & password大家,您地自己選番想要既相,save落自己電腦入面.
一個星期後我會Delete左個相簿.

公爵府

有PM我既媽咪,請CHECK pm啦.

公爵府

喂))) 有邊個媽咪想拎番d相呀??好PM我啦,一個星期後我會Delete左個相簿架啦.

我比個User Name & password大家,您地自己選番想要既相,save落自己電腦入面.

大宅

我唸我係最遲去到, 不過好彩都趕得切遊行, 但個囡猛問我地係度做乜野, 由因為我唔識路, 係禮頓中心附近揾左好耐, 都唔見有巴士或者電車去中環附近, 所以阿囡上完堂再去到o個度已經好倦, 我唯有揹下佢, 不過有其他媽咪好好人問我駛唔駛幫手, 我走時又係唔識路返去中央圖書館, 又有人媽咪主動問我去邊, 雖然我地都唔識對方, 淨係知係bk 既媽咪, 但佢地真好好人, 多謝哂佢地~

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 cottontail 於 08-5-14 00:12 發表
我唸我係最遲去到, 不過好彩都趕得切遊行, 但個囡猛問我地係度做乜野, 由因為我唔識路, 係禮頓中心附近揾左好耐, 都唔見有巴士或者電車去中環附近, 所以阿囡上完堂再去到o個度已經好倦, 我唯有揹下佢, 不過有其他媽 ...

下次如果再出來唔識路,你可以PM我地留電話,基本上集會前,我地個個都係接緊一D唔識路媽咪電話教點去,同"盪"失路去o左邊鼠

大宅

duplicated~

[ 本文章最後由 cottontail 於 08-5-14 00:54 編輯 ]

別墅

當心比掃把頭利用!免外庸稅後,得益的是外庸還是雇主呢?

大宅

我己upload 好. 先 pm 比 fa. 陽光媽,維妮媽先
有需要pm 我或 問以上3位取link
死啦!我左下腹痛了2days 好驚有事.明天要決定see dr. 定入急症. 真係好怕....工人又大假中.天呀!唔好玩我啦.我好細胆架
我只講事實

首頁

尾頁

跳至