跳至

首頁

尾頁

民房

沙田威爾斯可否打「無痛分娩針」?

男爵府

醫生會睇當時孕婦情況先決定會否給予"無痛分娩"。

民房

回覆:cutiegallery 的帖子

我好怕痛的。。。

如果我痛到大喊,應該會幫我打?

男爵府

Carolala 發表於 15-1-23 11:17
我好怕痛的。。。

未必會,我個時打"無痛分娩針"係要落產房安排醫生打的。

複式洋房

回覆:Carolala 的帖子

D姑娘打之前會同你講打完bb可能出世之後唔識自己呼吸,我個陣就係被佢地嚇親

男爵府

LaviBB 發表於 15-1-23 13:21
D姑娘打之前會同你講打完bb可能出世之後唔識自己呼吸,我個陣就係被佢地嚇親

...

打背脊,所以有風險。所以要由麻醉師醫生打,唔係話打就打.可能到排到打針都生左了。

大宅

Carolala 發表於 15-1-23 11:17
我好怕痛的。。。

打脊椎好痛的, 你忍下算了, 痛係痛, 但你只要想下幾百萬年來大家都係咁痛的, 好多人陪你, 咁你就會好一D了。

好似醫院有笑氣的, 唔好下下打針, 我打咗支針無晒記性。

大宅

陪月勳章

我有打,不過要麻醉師係度,所以要配合好多野先可以打

King Kong 全職爸媽大作戰https://www.facebook.com/kingkongmamadaddy
逢星期二在親子王國BK MILK分享我們家的故事!

大宅

回覆:沙田威爾斯可否打「無痛分娩針」?

我有打,中間重訓左陣,但打左會唔識用力生,而且會拉長左個產程,但我聯針都唔覺痛。所以係好難決擇。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我個人認為唔打好過打,
因為聽過有媽咪話打完灣唔到腰執玩具,又有人話成日腰骨痛,同埋好多配合先打到,等得黎分分鐘生左
我第一胎狂叫痛姑娘打左支“止痛針”但痛既程度冇減輕,第二胎乜都冇打,兩胎聯針都有打痳醉針,聯既時候唔痛,就算你狂嗌狂叫都唔出奇,姑娘見慣晒,分分鐘比人話添,其實我都抱住個心態個個都係咁生,比d信心自己一定捱得過,當我睇見bb時都覺得咁大舊生出黎好驚訝,但果時我只用笑氣,第一胎唔識呼吸仲狂叫時間好難過,第二胎拎住笑氣識鼻吸口呼同規律呼吸好好多,暈暈下,痛痛下,嗌下喊下就捱過了,加油,你得架!

禁止訪問

大宅

我剛生完第三胎,頭2胎有要求打無痛但最後只有聞笑氣。今胎連笑氣都冇得聞,開到6度助產士又話唔聞得,係好好好好痛,但真係好快生到!真係挑戰無極限呀!!!

大宅

我第一胎7年前,打無痛,真係唔識用力生,前年第二胎都係打無痛,去到7度就唔俾再落藥,於是我就開始覺得痛同覺得想屙,結果我識得用力屙出黎,兩間都係威記,但我覺得佢地有進步左,到而家我覺得身體無乜問題出現。

大宅

打咩都唔係重要~
其實忍到痛都唔好嗌唔好叫,真係留返力生仔……
我叫到護士想車返我出候產室,最後無力生,緊急開刀

男爵府

我喺威院打 冇乜問題 同姑娘講 麻醉師得閒就打得

複式洋房

我3年半前生b,岩岩有得打返

複式洋房

回覆:feipow 的帖子

係護士打既,護士會問你打唔打

大宅

回覆:waiwai123123 的帖子

唔係喎,威記係麻醉師打架喎~因為打無痛係打入尾龍骨,姑娘唔做得架

大宅

我3月都將會在威院生,可以的話我都想揀無痛。想問下打無痛針會唔會限制每日quota?因為聽人講醫院會限住每日做幾多個無痛,而且又限住時間

大宅

回覆:littletutor 的帖子

半夜多數唔夠麻醉師當值,未必有得打

首頁

尾頁

跳至