論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說我整蘿蔔糕,無曬胡椒粉,叫公主買,屋企用開幾$一樽,點知走去買枝$25反來,又打電話比我,係咪激死啦!

禁止訪問

男爵府

$25 ? 貴定平 ?

大宅

回覆:激死買叫佢胡椒粉,點知!

你嗰個起碼都買啱嘢吖!我嗰個叫佢買lemon, 佢買咗onion! 我已經寫低再口講一次,都買錯!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

queenie_lty 發表於 15-1-23 11:14
但費D的胡椒粉出來的效果同幾蚊一樽的胡椒粉係絕對唔同.
你試過就知.
我家支胡椒粉, 都好似差不多39元. 但 …
係呀, 貴啲嗰隻味香好多, 我家都係用哩隻。

子爵府

過年咪豪啲囉,工人始終係外地人唔係樣樣都熟識。

子爵府

講個我家工人的笑話,昨日問工人食唔食鹵水鵝,佢諗咗一輪話唔食,最終買了燒鴨。今天問佢原來佢唔知(鹵水)係乜,因為發音同老鼠好似所以佢好驚話唔食,呢d咪本地人同外地人的分別囉。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

都未算, 以前大食bun vicky, 我叫佢去樓不welcome買磅ham for sandwich. 佢去咗成粒鐘, 返來買咗包$9x的 Parmasan Ham比我, 仲得200-g. 仲話welcome ham no stock, I go to Manhattan Jason, they just got this kind of ham.

火腿$2x一磅, 我比張$100, 你就同我買晒架咩? 我無散紙之馬

首頁

尾頁

跳至