自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

學到野

珍珠宮

環保接龍勳章

凡士林厚厚咁查,之後再著對襪

男爵府

回覆:求救!腳踭皮膚好爆

我用這款,睡前塗上腳,再穿襪訓覺。

水晶宮

引用:我都係,諗緊買個去腳皮機,唔知有冇人買咗

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-01-23 發表
我都係,諗緊買個去腳皮機,唔知有冇人買咗用過呢? comment如何?
Do媽:有無修開腳皮? 我約一個月修一次,之後每晚搽lotion, 乾燥天搽vaseline,唔係怕瞓覺刮親老公隻腳就唔係幾好啦

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

子爵府

用凡士林都OK

男爵府

引用:我都係,諗緊買個去腳皮機,唔知有冇人買咗

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-01-23 發表
我都係,諗緊買個去腳皮機,唔知有冇人買咗用過呢? comment如何?
冇改善!

水晶宮

引用:每晚用凡士林厚厚咁查,之後再著對襪

原帖由 SophieYan 於 15-01-23 發表
每晚用凡士林厚厚咁查,之後再著對襪
今晚即試

大宅

買支甘油....好work!

水晶宮

我用緊花士令,搽左厚厚然後著襪

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ashley_ash 發表於 15-1-24 00:25
未至於有傷口,紅咗少少咁 我怕人掂我腳板底,著住襪我又瞓唔著

好彩冇傷口, 否則會好痛

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

greyson 發表於 15-1-24 19:38
好用
買啦 沖完涼用 磨完搽凡士林 如果勤力啲用 效果仲好
tks! 我決定買部機整靚對腳

象牙宮

CINDYC 發表於 15-1-24 22:24
Do媽:有無修開腳皮? 我約一個月修一次,之後每晚搽lotion, 乾燥天搽vaseline,唔係怕瞓覺刮親老公隻腳就唔 …
我就係冇, 我唔習慣捽腳按摩, 你話C唔C? 我老公男人老狗對腳靚過我喎!(佢定期出去修腳皮)

子爵府

2023年兔年勳章

我之前都好似你咁,腳踭皮好厚,有龜裂情況

我最近買左呢部磨皮機,磨左幾次,腳踭厚皮磨得七七八八,再每晚沖完涼,用少量初榨橄欖油Extra Virgin按摩腳踭,依家滑一滑!

象牙宮

PUIPUI2000 發表於 15-1-24 22:36
冇改善!

冇磨走啲硬皮嗎?

子爵府

2023年兔年勳章

水晶宮

引用:Quote:CINDYC 發表於 15-1-24 22:24 Do媽:

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-01-24 發表
我就係冇, 我唔習慣捽腳按摩, 你話C唔C? 我老公男人老狗對腳靚過我喎!(佢定期出去修腳皮) ...
唔係捽腳,我都唔鍾意! 只是修腳甲時會幫我磨死皮,整完隻腳輕咗,好舒服!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

象牙宮

talkative 發表於 15-1-24 12:26
你用一盤加咗白醋既水浸腳丫,好快軟,之後用個腳皮既銼銼下佢,再「夫」花士令包食物袋著對厚襪瞓覺,又係 …
tks你個方法, 我噚晚full咗對腳一晚, 好咗7成(已經比之前好好多了), 剩返嗰3成睇怕要用機磨咗佢

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

其實腳板的jump應該點處理?我用較剪剪佢,但一星期後又出現番

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:+

原帖由 Rose^^ 於 15-01-24 發表
請問邊度買?幾錢

子爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:原帖由 Rose^^ 於 15-01-24 發表請問

原帖由 細芝麻 於 15-01-25 發表
請問邊度買?幾錢
我係億世家買,好似$89,盒入面有多個頭送,再配好似廿幾元個!

厚皮要分幾次,keep住隔幾日磨下佢,先可以磨得走。

記得每晚沖涼後揸初榨橄欖油!

首頁

尾頁

跳至