嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb係咪有問題??

我阿b依幾日,無啦啦好似好辛苦咁,四肢向四方伸,好似抽筋咁,個樣好似好驚,抽搐一兩下,跟住就喊得好慘,問姑娘又話無野

男爵府

Re: 我bb係咪有問題??

係咪嚇親呀?

男爵府

我上次幫一個媽咪問個醫生(同你個case聽落好似),醫生話都有好多新手媽咪都問過佢,佢通常都叫d媽咪用DV拍底比佢睇,大多數都係無事,只係D小朋友係喊之前都會有D慣性小動作,可能會伸直四支跟住就大喊咁,但都有例外o既case,所以你都拍底佢比醫生睇下係咩原因喇

大宅

我尋日太過驚,已經帶左bb去睇急証,仲訓左一晚醫院~
當姑娘幫bb磅重時,bb又好似我所講既"抽筋",但姑娘又話唔係好似,但其實佢都唔肯定,醫生見bb成晚又訓得,又食得....所以放左我地出院,下個月返去照腦電波! :cry:

男爵府

環保接龍勳章

應該唔怕
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

佢應該係嚇親呀
該用戶已被刪除

大宅

各位,
我帶左bb去照腦電圖喇,如果真係有問題醫生會打俾我,如果無事八月先番去覆診,好緊張呀!

大宅

Hei&Ching 寫道:
細女小時也很喜歡做"四肢向四方伸,好似抽筋咁"的動作,很出力很肉緊,奶奶和一些長輩說很多bb都會這樣做,是要生長的表現,現在細女真的長得很高大.

"四肢向四方伸~~ "

聽過..人話係bb 扯高緊...., 即生高D, 長d ..
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

首頁

尾頁

跳至