懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

唔好意思,問一個無聊問題...............^.^

近排又有SARS出現,雖然唔係香港,但都好近吓!!
各位大住肚嘅媽咪,你地會唔會唔想去"公立醫院"做產檢呀?
我今日去QE做登記,見到多數人戴口罩,但我發現有好多好多內地人都係等做產檢,(唔係歧視!),但始終佢地經常番內地,我覺得佢地好高危,但佢地就唔戴口罩囉,而且宜家QE真係有好多人做產檢,(2年前唔係咁),我仲要同亞仔去,佢一定唔會戴口罩,我真係幾驚佢地囉... :-( :-( :-(
係唔係我真係過份擔心呢?????

男爵府

Re: 唔好意思,問一個無聊問題...............^.^

奀豬mami~~ ,吾係下,你咁講我都好驚,不過我次次去醫院都會戴口罩,個陣時買左咁多,更係用啦,

伯爵府

Re: 唔好意思,問一個無聊問題...............^.^

最慘係我今日見到有個"新移民"嘅小朋友(大約6-7歲),等佢亞媽時勁玩垃圾桶,跟住又周圍坐,周圍摸,又再玩過,但佢亞媽冇意識罵佢同叫佢洗手, :-x :-x :-x :-x
跟住我走又見到佢地,個小朋友又"禁lift",我睇到都好驚呀!!!
:-( :-( :-(

珍珠宮

都唔算係歧視既. 一講到衛生問題, 對個d人我都會格外敏感. 唯有帶定消毒紙巾出街囉.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我都有d擔心呢個問題呀~孕婦始終大風險少少,所以都係自己小心d喇~去醫院都係戴番個mask喇~

首頁

尾頁

跳至