在職全職

跳至
[在職媽媽] 有冇78年媽咪?

首頁

尾頁

大宅

HELLO!

I ALSO 78, WITH 4 MONTHS BB GIRL.
不如聚會好嗎? 你們幾時方便?

男爵府

HI ALL,

我都係78年mami.. 大仔2歲.. 細仔10個月.. 淨係湊佢地2個都冇哂時間啊~~~

複式洋房

好多78既mami, 我大女都有5歲半, 細女就3歲半

複式洋房

hi! 我有2個女,大女11y,細女7y,而家開始係最緊張時期.....

Family Lam :-P

珍珠宮

醒目開學勳章

你真係好後生就生啦, 咁咪幾好, 好快甩身呀

原文章由 familylam 於 08-7-16 00:21 發表
hi! 我有2個女,大女11y,細女7y,而家開始係最緊張時期.....

複式洋房

但係我想做全職媽媽又或者幫人帶小朋友,我唔鐘意出離做野,鐘意做屋企野...

珍珠宮

醒目開學勳章

我都想做全職媽媽, 我仲要係唔止一份工, 做兩份工, 所以覺得好辛苦呀!

大宅

我都係78架, 我囡囡五個半月大

別墅

Hi, 你好vp071229, 我個女8月先1 歲... ^^

原文章由 vp071229 於 08-7-8 17:33 發表
Hi Winterlo,

我都係78年媽媽, 個女女岩岩1歲大.....

各位78年既媽媽, 你地好呀..

伯爵府

大家好呀~

我都有三個小朋友呀~~~

大女升小三,細女升小一, 細仔歲半~

複式洋房

其實我真係好想生多一個,但係奶奶唔贊成,佢話我地太大開支,又要供樓,2個女開支又大,屋企什費等等........ 重要大女11歲相差得太遠,所以佢同我表明咗話唔好生,不過我同老公都唔敢亂離($$),總之幾想都好,想同做係兩回事

男爵府

原文章由 familylam 於 08-7-20 02:39 發表
其實我真係好想生多一個,但係奶奶唔贊成,佢話我地太大開支,又要供樓,2個女開支又大,屋企什費等等........ 重要大女11歲相差得太遠,所以佢同我表明咗話唔好生,不過我同老公都唔敢亂離($$),總之幾想都好,想同做 ...

三個小朋友真係好吃力呀,更何況你要供樓呢
我兩個小朋友好在暫時吾洗供樓,等佢地讀小學先再算,最慘就係我老公收入吾穩定,如果供埋樓真係好驚呀,我都好想有自己既屋企,但都冇法啦

複式洋房

各位媽咪你地好呀..
我都係78年嫁..
我有兩個小朋友.仔仔都10歲喇..女女都8歲..請多指教!
不過最近好煩,,,搵工搵到好無奈見黎見去都係等...都唔知要等幾來!!

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

各位78年ke媽咪你地好呀..
我都係78年ka~
我有兩隻老鼠寶貝...個大仔升中一,依家有左b囡就黎5個月!

男爵府

I am also 78 mama,
My son is 12 yrs and daughter is 4 yrs.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

好媽媽勳章

我都係78年架, 有個仔仔4歲多d... 你地好西利呀, 仔女都咁大喇....我仲有排捱

大宅

嘩! 見到大家都78年, 但我的仲係我個肚裡面, 仲有個零月就出世啦, 你地個個都有咁大個仔女, 好開心呀! 幾時到我呢??現在bb係肚裡面已成日蝦我啦!

禁止發言

禁止發言

禁止發言

首頁

尾頁

跳至