跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

鬼仔媽, parco ma

咁啱我住既病房都係香港人多, 唔知係咪佢地特別安排, 所以我地都幾好傾架...我走時真係有d 唔捨得架...不過最慘我痾唔到尿, 要放尿, 而家諗起都驚...

大宅

parco媽,嵐嵐媽

個時係qe,個度d姑娘好好,盡量安排同大陸人分開,同埋佢地真係好細心囉!

嵐嵐媽:放尿............我都有,不過一d都唔驚,放完舒服到不得了

原文章由 yamiyami 於 08-10-30 11:56 發表
鬼仔媽, parco ma

咁啱我住既病房都係香港人多, 唔知係咪佢地特別安排, 所以我地都幾好傾架...我走時真係有d 唔捨得架...不過最慘我痾唔到尿, 要放尿, 而家諗起都驚... ...

男爵府

鬼仔媽, 我差d 要放2次尿呀, 我幾驚呀, 好驚以後痾唔到尿呀...不過插尿喉又唔係話痛既, 係感覺上覺得核突同埋有d 唔c 服咁...

大宅

嵐嵐媽

我前前後後放了3次啊!姑娘成日叫我去vv,我去唔到,真係沒有辦法,所以放了,總體來說,名稱上唔舒服,但放了真係好舒服.

係喎!妹妹食奶應該好好,你唔水擔心啦!

如果介埋夜奶就very good la

原文章由 yamiyami 於 08-10-30 21:32 發表
鬼仔媽, 我差d 要放2次尿呀, 我幾驚呀, 好驚以後痾唔到尿呀...不過插尿喉又唔係話痛既, 係感覺上覺得核突同埋有d 唔c 服咁...

大宅

我就係廣華生, 都覺得好好呀. 係夜晚嘈d, 訓得唔係幾好咁囉.

我又好奇怪喎, 無同我整尿喉, 我見個個開刀都有架.
原文章由 S.Africa 於 08-10-30 22:32 發表
嵐嵐媽

我前前後後放了3次啊!姑娘成日叫我去vv,我去唔到,真係沒有辦法,所以放了,總體來說,名稱上唔舒服,但放了真係好舒服.

係喎!妹妹食奶應該好好,你唔水擔心啦!

如果介埋夜奶就very good la

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

WOR .... 真係好正甘 , 唔係正苦家屬
自己比 $$ 要幾多 .... 會比 C 家平嗎 ??

原文章由 BabyHilary 於 08-10-30 10:57 發表
嵐嵐媽 & s.africa,

我地真係離哂題, 不過實在講得太興奮,
仲好次幫緊政府醫院賣廣告﹗

公務員/醫管局及家屬享政府醫院生bb真係好好架,
服務一定比私家醫院好, 仲要平唔知幾多倍﹗
不過如果住大房, 好似pwh咁2 ...

男爵府

鬼仔媽

放3次尿咁大wok 呀? 放完係c 服d 既, 但係都想自已試下痾, 真係試左6,7個鐘頂唔順先叫姑娘放...跟住就幾滴幾滴咁試....我上次私家就第二日先拔尿喉, 所以立即痾到尿, 今次一做完手術就立即拔, 8個鐘後就要我試痾, 所以點痾都痾唔出

cash ma

我隔離床唔係公務員家屬, 佢試順產唔掂再開刀, 住多我1日都係比$650 咋..我2年前法國生嵐嵐要比$33000, 我諗今年唔得啦, 可能要4萬幾5萬左右....今次慳番唔少呀真係..

瑪瑙宮

好媽媽勳章

嵐嵐 ma,

甘其實差甘遠 , 止痛方法有無唔同 !

你覺得 e 院同護士好嗎 ?? 我朋友想係正苦生 ,
因為 c 家已經全部係 china 人啦 ..... 反而正苦
先只係 hk 人呀 !!

原文章由 yamiyami 於 08-10-31 11:29 發表
鬼仔媽

放3次尿咁大wok 呀? 放完係c 服d 既, 但係都想自已試下痾, 真係試左6,7個鐘頂唔順先叫姑娘放...跟住就幾滴幾滴咁試....我上次私家就第二日先拔尿喉, 所以立即痾到尿, 今次一做完手術就立即拔, 8個鐘後就要我 ...

大宅

嵐嵐媽,cash

個時我住2人房,不過隔離床個policewoman瞓覺有鼻鼾聲,日日都叫,真係想c囉!政府真係唔錯

原文章由 yamiyami 於 08-10-31 11:29 發表
鬼仔媽

放3次尿咁大wok 呀? 放完係c 服d 既, 但係都想自已試下痾, 真係試左6,7個鐘頂唔順先叫姑娘放...跟住就幾滴幾滴咁試....我上次私家就第二日先拔尿喉, 所以立即痾到尿, 今次一做完手術就立即拔, 8個鐘後就要我 ...

大宅

cash媽

我搭咀.............

政府真係好好o架!生仔equipment同服務一流,不過checking就要等耐d,叫你朋友考慮下,真係可以save up more money ar.

政府
原文章由 chickenwing2006 於 08-10-31 11:54 發表
嵐嵐 ma,

甘其實差甘遠 , 止痛方法有無唔同 !

你覺得 e 院同護士好嗎 ?? 我朋友想係正苦生 ,
因為 c 家已經全部係 china 人啦 ..... 反而正苦
先只係 hk 人呀 !!

...

大宅

陪月勳章

我都係廣華生, 不過無要頭等房, hb係醫院做都要俾$3000, 所以我放棄左, 住8人房都ok, at least有人傾下計, 一齊餵奶都幾開心, 姑娘都唔錯, 產前就差少少, 唔多理, 成日都話咪生得, 唔俾我去產房, 但轉頭已經可以上產床, 激c

原文章由 S.Africa 於 08-10-31 12:02 發表
cash媽

政府真係好好o架!生仔equipment同服務一流,不過checking就要等耐d,叫你朋友考慮下,真係可以save up more money ar.

政府
[img][/img]

男爵府

e?大家開始回味緊生bb既情況!!
我睇返亞囝細個d video,真係大得好快,improvement好大,由手抱嬰兒都依家曉行曉走曉駁咀,都好令人回味
原文章由 rebeccaloky 於 08-10-31 12:57 發表
我都係廣華生, 不過無要頭等房, hb係醫院做都要俾$3000, 所以我放棄左, 住8人房都ok, at least有人傾下計, 一齊餵奶都幾開心, 姑娘都唔錯, 產前就差少少, 唔多理, 成日都話咪生得, 唔俾我去產房, 但轉頭已經可以上產 ...

男爵府

嵐嵐媽, 鬼仔媽,

我第1胎插尿喉覺得痛架,
好彩第2胎係麻醉左先整﹗
2次開刀之後整走尿喉都shu shu到wor!

似乎間間政府醫院收費都唔同,
可能聯合唔係私家房所以最平,
pwh二等要$1xxx/日, 頭等$2xxx/日呀,
公務員同醫管局員工/家屬就收1/10價錢﹗

rebecca,
廣華住幾多日要$3000呀?
如果係, 應該佢最貴wor!
不過頭等同8人房環境差好遠, 我寧願比$3000 lu!

原文章由 rebeccaloky 於 08-10-31 12:57 發表
我都係廣華生, 不過無要頭等房, hb係醫院做都要俾$3000, 所以我放棄左, 住8人房都ok, at least有人傾下計, 一齊餵奶都幾開心, 姑娘都唔錯, 產前就差少少, 唔多理, 成日都話咪生得, 唔俾我去產房, 但轉頭已經可以上產 ...

男爵府

elmo mama,

我覺得陀bb同生bb都好值得回味﹗
不過最攪笑係攞左叻媽個幼稚園topic黎回味,
人地click入黎, 成版都係講生bb...以為自己眼花﹗

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-10-31 13:19 發表
e?大家開始回味緊生bb既情況!!
我睇返亞囝細個d video,真係大得好快,improvement好大,由手抱嬰兒都依家曉行曉走曉駁咀,都好令人回味

大宅

陪月勳章

係1日$3000, 公務員同HA Staff唔同, HA benefit差d嫁, 2等房好似唔駛$, 不過廣華無, 我又怕悶, 所以選擇8人房

原文章由 BabyHilary 於 08-10-31 13:23 發表
嵐嵐媽, 鬼仔媽,

我第1胎插尿喉覺得痛架,
好彩第2胎係麻醉左先整﹗
2次開刀之後整走尿喉都shu shu到wor!

似乎間間政府醫院收費都唔同,
可能聯合唔係私家房所以最平,
pwh二等要$1xxx/日, 頭等$2xxx/日呀,
公務員同醫 ...
[img][/img]

瑪瑙宮

好媽媽勳章

鬼仔 ma,

甘唔係公務員家屬 ...... 去正苦住 c 家房
係唔係 $ 3000 一日呀 ??

甘又好似貴左 d wor , 聽到都拿脷呀 :;pppp:

你係 qc 住左幾多日呀 ?? 想 8 下姐

原文章由 S.Africa 於 08-10-31 12:02 發表
cash媽

政府

瑪瑙宮

好媽媽勳章

parco ma,

ha ha .... 真係好好笑 , 不過真係好值得回味 !!

不如我地另開 topic 再傾啦 .... 唔好阻住叻 ma
個幼稚園 topic 啦 !!

原文章由 BabyHilary 於 08-10-31 13:30 發表

elmo mama,

我覺得陀bb同生bb都好值得回味﹗
不過最攪笑係攞左叻媽個幼稚園topic黎回味,
人地click入黎, 成版都係講生bb...以為自己眼花﹗

大宅

cash ma

叫你朋友去政府啦, 真係可以慳返d, 況且你朋友都係開刀, 去政府又係開刀, 去私家又係開刀.
可唔可以去政府住私人房呀, 如果3000一日, 禁住5日都係15000, 已經有好好service , 起碼平私家一半先啦

大宅

CASH 媽

好似係3000元一日,我住qe住了7日6夜.

叫你個朋友是否第二胎,如果第一胎c+,叫佢try下去政府生啦!真係唔錯

原文章由 chickenwing2006 於 08-10-31 13:50 發表
鬼仔 ma,

甘唔係公務員家屬 ...... 去正苦住 c 家房
係唔係 $ 3000 一日呀 ??

甘又好似貴左 d wor , 聽到都拿脷呀 :;pppp:

你係 qc 住左幾多日呀 ?? 想 8 下姐

...

大宅

係呀, 果時我隔離床果個可以去頭等, 但都成日出黎搵返我地8人房d傾計, 話悶到飛起.
原文章由 rebeccaloky 於 08-10-31 13:34 發表
係1日$3000, 公務員同HA Staff唔同, HA benefit差d嫁, 2等房好似唔駛$, 不過廣華無, 我又怕悶, 所以選擇8人房

首頁
45678...9

尾頁

跳至