懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

順產縫針一問??

請問你醫生縫定係助產士呢??如果要剪又係邊個剪呢??同埋如果要用吸盤又或者係用產鉗又係邊個呢??如果縫針時會係生完即刻縫還是等一陣先會縫呢??有冇止痛針打呢??縫針時會好痛嗎??還有...請問大家記唔記得幾時要做飲糖水檢查呢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止訪問

Re: 順產縫針一問??

大宅

我在東區book左27週去做飲糖水檢查

大宅

咩叫做飲糖水檢查??.
人人都要做的嗎???
順帶一提 : 唔知點解上唔到"9月預產期" 的topic ????

大宅

MD
飲糖水檢查係check糖尿的,原理我就唔知,做前要12小時唔食野,要抽血,飲一大杯好難飲的野,又抽血!
我剛上完"9月預產期" 的topic,你再試下啦,有時試幾次先ok架。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

彤b^^:

你係邊間醫院生架??

MD:

如果係東區係人人都要做架!!

生死有命,富貴由天

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

janet,
我都係東區生既.. 係7個月時 (28週) 要飲糖水做Test.
我生時係助產士幫我剪同埋縫既.. 有止痛針打.. 我覺得佢手勢okay囉..

我係順產.. 冇用吸盤或鏟鉗..所以唔知.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

伯爵府

JoJo:

終於有係東區生過既媽咪喇!!請問你打左止痛針,縫針時係唔係真係唔痛呢??
生死有命,富貴由天

伯爵府

好媽媽勳章

janet,

我都係東區順產, 縫針有小小痛啦, 不過我就狂吸止痛氣, 其實都可以頂得順既.

別墅

我是用血滴子吸出來(講笑) , 是用吸盤致真, 因為我生唔出, 點解生唔出, 因為我個B是4.92kgs = 10.8磅, 當時產房有5-6個助產士加油, 其中2捉住我隻腳, 兩個所謂醫生仔 (唔過三十歲), 連了4針硬線, 人都癲

男爵府

好媽媽勳章

janet,

我都係東區生架,我由生得剪個下至連針都係助產士幫我,而且生完即刻幫我連針,有打止痛針所以唔痛,成個過程冇見過醫生,好似話生唔到要用吸盤或者產鉗先係醫生幫
係東區醫院做產檢,27-28週就要飲糖水check血糖有冇過高.

伯爵府

唔該晒咁多位!!!
生死有命,富貴由天

男爵府

好媽媽勳章

janet,

你諗住生多個呀?? :-P :-P

伯爵府

唔係呀....我幫我阿嫂問架咋,因為我兩胎都開刀既!!咁我咪唔知順產係點囉!!不過,我都可能會生多個架,不過一定唔係而家
生死有命,富貴由天

別墅

janet
我想問下你2胎係邊間e院生架?

伯爵府

我兩胎都係東區生!!
生死有命,富貴由天

首頁

尾頁

跳至