興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

數碼相機既相不能傳送到電腦!

平時都得架!......唔知點解忽然唔得!
help...............thanks!!

大宅

Re: 數碼相機既相不能傳送到電腦!

有冇error message?你平時係點傳送到電腦呀?More details please.

男爵府

2019勳章

我都係, 平時auto run, e+唔得

伯爵府

好媽媽勳章

我都係呀~不過我係dv入面的相,平時用usb傳送都好快,唔知點解而家唔得?成日一按個就"can't open"都唔知中毒會唔會有影響呢?

我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

複式洋房

請問其他既USB既野會唔會都係咁呀

男爵府

醒目開學勳章

我的canon ixus要轉去睇相那邊至得, check吓喇

大宅

問題可能係:

1) 相機 usb port 出問題,可以試下去第二部電腦試download

2) 條 usb cable 出問題,可以試下用第二條

3) 電腦 usb port 出問題,可以試下去第二部電腦試或用第二個port

4) usb driver 出問題,可以試下重新安裝一次

我個人比較喜歡用card reader,起碼相機唔駛開住,對相機都好d。

複式洋房

如果係USB線壞既,XP係會0係右下角度話你知有個USB裝置用唔到呀

大宅

USB線壞好似唔會有任何detection,亦唔會係右下角見到。

右下角度話你知有個USB裝置用唔到,通常都係個device 有問題。又或電力不足。

複式洋房

matau 寫道:
USB線壞好似唔會有任何detection,亦唔會係右下角見到。

右下角度話你知有個USB裝置用唔到,通常都係個device 有問題。又或電力不足。

但我試左3部電腦,都係話個USB裝置用唔到

而我其實只係插線未連裝置既時候,已經會話USB裝置用唔到,而平日我只係插線既話,係咩都冇講架,我打去部機既廠問,都係話條線壞就會咁

而電力不足既話,我諗就唔會啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題