想生BB

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

你哋覺得駝BB的時候, 喜歡食酸嘢, 大多數會生仔OR女

如題

公爵府

Re: 你哋覺得駝BB的時候, 喜歡食酸嘢, 大多數會生仔OR女

我聽人講過....酸兒辣女, 我就係陀住時忽然間好鍾意食酸野 (未有前唔好), 真係生左個仔仔, 但就唔係咪真 :-P

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 你哋覺得駝BB的時候, 喜歡食酸嘢, 大多數會生仔OR女

其實我聽人講都話有機會係仔, 連我奶奶都話佢駝咗三個仔都是鍾意食酸嘢, 不知是否咁"Q"呢?

公爵府

但係有時d時就係咁得意, anyway恭喜晒你呀

珍珠宮

醒目開學勳章

聽聞愛吃酸、咸、辣都係陀仔.
陀女就愛吃甜.

我依據我媽咪陀 5 個仔女, 全部脗合!

yickly.....你係咪鍾意食酸野? 祝你一索得男

翡翠宮

我想問吓駝BB食少少辣嘢, 唔會唔對BB的皮膚唔好?

子爵府

係呀, 酸男辣女。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我生左一個仔,一個女,
不過佗兩個都唔鍾意食酸o野(我本身都唔鍾意),
飲食習慣都冇咩唔同,
只係自己戒口唔食d毒o野o者!

洋房

我就大肚時,不停的很想食酸嘢!隨時都有九製陳皮在手袋,最後生咗個女。

珍珠宮

醒目開學勳章

yickly 寫道:
我想問吓駝BB食少少辣嘢, 唔會唔對BB的皮膚唔好?

d 人話會喎, 儘量食少 d 好.
不過我唔理呀, 因有辣就好好胃口!

子爵府

我不嬲都唔鍾意食酸嘢, 但有左之後可以一日成十幾粒話梅, 橋頭等酸嘢. 真的不敢相信! D朋友同事個個都估我生仔, 點知果然真係仔, 真係幾準war!

大宅

chibi 寫道:
我就大肚時,不停的很想食酸嘢!隨時都有九製陳皮在手袋,最後生咗個女。

我都係一樣呀
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

別墅

I don't have a baby yet but when I asked my mom, she told me that she ate a lot of spicy food when she has me and she craved for oranges when she has my brother.

I wonder if there is any medical research on this topic...

首頁

尾頁

跳至