自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你老闆好好人呀

有冇人知係唔係捐hsbc佢地就會捐一樣數目呀 ,
如果係我會捐落hsbc , 請給戶口號碼 .

原文章由 Fion_BB 於 08-5-15 17:09 發表
我老闆話我哋員工捐一元, 佢捐五元. 好感動!

大宅

The victims are so poor, i feel so pity for them... nothing much we can do, can only donate $ to more charity organizations to help them!

複式洋房

pls see the page 2 of the following link:
http://202.66.86.28/
(頭條日報)

the a/c no. is 808-459085-001

原文章由 彥仔媽媽 於 08-5-15 17:17 發表
你老闆好好人呀

有冇人知係唔係捐hsbc佢地就會捐一樣數目呀 ,
如果係我會捐落hsbc , 請給戶口號碼 .

複式洋房

回覆 #1 冷暖自知 的文章

天 災 無 情 失 家 園

人 間 有 暖 送 善 心

國 王 呼 籲 快 助 捐

大 家 響 應 勿 遲 緩

大宅

假網頁、假短訊 騙募捐發災難財
hkheadline

仍有人利用同情心,假借四川地震而向事主騙財。有人以偽冒網頁,或發出電話短信,聲稱為中國紅十字會募捐,但收款的帳戶是私人帳號。亦有騙徒聲稱在災區,要求接聽電話的人士緊急匯款後,未表明身分就匆匆掛,令事主忙亂中存入款項。專家提醒內地巿民,捐贈渠道的匯款戶口,帳號都以機構為名稱,如中國扶貧基金會、中國紅十字基金會等,以個人名義募捐的,可能涉及詐騙,應該報警。

Please donate $ to trusted charitable organizations!

別墅

身為媽咪,見到咁多孩子埋身於沙石中,真有切膚之痛,請大家有錢出錢,有力出力!

大宅

I am sorry but I can't find the news in below link??

原文章由 yauling628 於 08-5-15 17:26 發表
pls see the page 2 of the following link:
(頭條日報)

大宅

身為媽咪,見到咁多孩子埋身於沙石中,真有切膚之痛,希望各位有識得一些食物廠可以捐出一些杯麵,麥片等食品送到各災區,我本人願意做義工去酬款,有人去申請我一定到,請大家有錢出錢,有力出力!

子爵府

好媽媽勳章

除左眼前緊急的捐款,日后仲需要大家支持繼續捐款幫助重建災區/助養孤兒.重建都要三幾年或以上,唉!
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

我覺得喱個先係最重要~~

點樣重新黎過..
仲要唔好再起返d經得起風浪既樓

原文章由 renren 於 08-5-15 07:11 PM 發表
除左眼前緊急的捐款,日后仲需要大家支持繼續捐款幫助重建災區/助養孤兒.重建都要三幾年或以上,唉!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

個A/C唔岩喎 ,
我地捐助$1匯豐銀行又捐助$1個A/C尾數係838 ,
有冇人可以再肯定D呢 ???

原文章由 yauling628 於 08-5-15 17:26 發表
(頭條日報)

禁止訪問

大宅

我係公司捐, 因為我地員工捐$1, 公司就捐$1, 即係double呀!

複式洋房

昨日同BB去銀行,用他的名義捐咗啦,希望幫到災民

大宅

2024勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

大家快d為四川的同胞做點事la.

子爵府

邊間慈善機構的行政費最少呢?---肯定唔會係宣明會!!我就會捐紅十字會!!

原文章由 sisicat 於 08-5-15 17:08 發表
我十分支持捐款賑災,但我想知道應該捐出邊個慈善機構最好?邊間機構的行政費最少呢?我希望我既大部分捐款可以幫到最多既人。

珍珠宮

yes!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

一定大力支持,看見真的很心酸.

大宅

原文章由 彥仔媽媽 於 08-5-15 19:33 發表
個A/C唔岩喎 ,
我地捐助$1匯豐銀行又捐助$1個A/C尾數係838 ,
有冇人可以再肯定D呢 ???

To: 彥仔媽媽
我剛剛check完今天的頭係日報, 是有這一版full page的廣告, 是真的. A/C 808-459085-001.
但有remark-額外捐款, 上限為人民幣400万元.

珊瑚宮

Yeah, i just donate some in Park N Shop today.

首頁
12345...10

尾頁

跳至