想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

子宫纖維瘤

朋友有子宫內膜異位,最近照到子宫有個纖維瘤,醫生話會難有 BB。
請問有冇人聽聞過,是否真的很難成孕?

男爵府

Re: 子宫纖維瘤

我知道纖維瘤唔會令人難有bb, 好多人都有纖維瘤都有得生, 除非個瘤係惡性, 或者生係一個阻住bb的位置, 你可以睇番產前產後有個 topic 都有講.

不過子宫內膜異位就係會難有, 解決方法係做 IVF.
[/url]

複式洋房

Thank you Sirlam.

大宅

Sirlam,
乜曾經患過子宫內膜異位,會難有BB架.我有個朋友佢係幾年前患過,已經做左手術將個瘤割左,佢個E生話冇割其他野,佢個卵巢名個子宮都係到.佢而家都好似我咁,想生番個BB添 :-( :-( :-( ........
乜野叫做IVF???

emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

男爵府

raspberry
you're welcome.

emily200323
click to see IVF's details ----> IVF

咁你朋友個e生有冇話做完手術之後, 會唔會影響生bb? 佢個瘤好大呀? size 唔係好大同唔阻生bb的話, 可以唔駛做手術喎.
[/url]

複式洋房

我都有一個纖維瘤,醫生話俾多幾個月時間,看我可否可以自然懷孕,我巳經試左差唔多一年啦都仲未有,他教左我一些基本0既方法,等我可以容易一些有bb,我唸他冇說要割0既話,都仲有機會有bb,可能都真係要勤力一些啦, 嘻嘻!

男爵府

hello, 小傻妹,

想請問妳醫生教左妳d 咩基本o既方法,係可以容易d 有bb o架?? thank you!!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

大宅

Sirlam 寫道:
raspberry
you're welcome.

emily200323
click to see IVF's details ----> IVF

咁你朋友個e生有冇話做完手術之後, 會唔會影響生bb? 佢個瘤好大呀? size 唔係好大同唔阻生bb的話, 可以唔駛做手術喎.

佢個e生話唔會影響佢生bb,佢果個瘤叫做朱古力瘤,size都有6mm大,e生同佢做左手術lu.........
咁有咩辦法容易令到佢受孕呢???
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

複式洋房

922yin,我個醫生教我計排卵期,他話m0黎前14日係排卵期,但都會因人而異,而d sperm會留0係子宮裏5日,而卵子就只生存24小時,他叫我去買棒棒test一0下幾時係排卵期,0個幾日就勤力d,其實0黎d係好基本0既資料,唔知幫唔幫到你呢?

男爵府

emily200323
原來係朱古力瘤, 咁就一定要 cut, 不過cut 左個瘤, 有可能會有黏連, 如果有, 又要做手術, 仲有你朋友有冇 check 過輸卵管有冇 block?

小傻妹
你個e生d 資料真係好基本, 不如一星期做2次, 呢個方法仲好.
[/url]

男爵府

小傻妹,

嘿嘿, 又真係幾基本o既資料播,不過都多謝妳答覆我呀, 妳醫生講o既我都有做, 希望可以快d bingo 啦!! :-P

大宅

Sirlam 寫道:
emily200323
原來係朱古力瘤, 咁就一定要 cut, 不過cut 左個瘤, 有可能會有黏連, 如果有, 又要做手術, 仲有你朋友有冇 check 過輸卵管有冇 block?

Sirlam,
我問左我個朋友,佢話輸卵管冇切到喎,個e生都話可以生bb。但係曾經做過lei種手術,會唔會好難至生到bb呢??

男爵府

emily200323

唔係切, 係有冇check 下輸卵管有冇塞到? 如果有塞的話, 都唔會有bb.

其實你朋友d問題, 最好問e生, 因為太專業. 你 click ---> 不育資訊網 , 你 click 入去討論區問下, 因為討論區有個e生答問題, 回覆都算快而且非常專業.

希望幫到你朋友.
[/url]

大宅

Sirlam,

唔該晒,我會轉述比我朋友去參考.
thank you

男爵府

emily200323

唔駛客氣, 希望大家都早日 bingo.
[/url]

民房

幾個月前我都照到有子宫纖維瘤,因半年都未能懷孕所以去看看e生便照到了,有吋半大,e生話好彩在子宫外冇大問題,不過一定要check實有冇長大,e生話冇影響懷孕,e生都有敎我check體温,打左兩個月排卵針同吃藥,今月未有結果,9個月來都好失望,但e生叫我試多兩個月,我只有信她,不孕有好多原因,我相信我得haha,大家都努力.

洋房

can you share with us [基本0既方法,等我可以容易一些有bb]? I want it too. Thanks.
小傻妹 寫道:
我都有一個纖維瘤,醫生話俾多幾個月時間,看我可否可以自然懷孕,我巳經試左差唔多一年啦都仲未有,他教左我一些基本0既方法,等我可以容易一些有bb,我唸他冇說要割0既話,都仲有機會有bb,可能都真係要勤力一些啦, 嘻嘻!

男爵府

NewMum,

以下就係小傻妹個醫生教o既基本方法, 令她可以容易一些有bb, 希望幫到你啦!!

小傻妹 寫道:
922yin,我個醫生教我計排卵期,他話m0黎前14日係排卵期,但都會因人而異,而d sperm會留0係子宮裏5日,而卵子就只生存24小時,他叫我去買棒棒test一0下幾時係排卵期,0個幾日就勤力d,其實0黎d係好基本0既資料,唔知幫唔幫到你呢?

首頁

尾頁

跳至