嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB個頭好大臭味!!!點好!!!

各位
我阿b依家個半月大有多,佢個頭仔好大臭味,睇黎唔係頭泥、只係好多頭皮甩,但個頭就好"笠"同埋臭,唔係呢輪天氣熱既問題,由出世到依家已有呢種味~~~每日沖涼都有洗頭,用清水/洗頭水/金銀花/白菊花都有試過洗,洗完後個沉咪冇咁勁,但好快...1個鐘頭內沉咪可以話臭到淵,點先可幫他隔除左呢沉味???

男爵府

Re: BB個頭好大臭味!!!點好!!!

大汗仔~~
用濕毛巾抹多d~~
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

大宅

我BB用了MSTELA NEWBORN 洗頭水後就無這問題了.
都好懷念個種味...

洋房

Perria:

我阿B先排都有類似o既情況,健康院姑娘話唔好用番

** Ryan 仔寫真 ** 我係Ryan仔,2003年12月12日o係九龍法國醫院出世o架!!! [img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;28/st/20031212/n/Baby+Ryan/dt/13/k/03f1/age.png[/img]

大宅

唔該晒兩位媽咪回應!!!

大宅

new born bb係咁架!我bb之前又係咁.等佢d分泌減少就會冇臭味仲好香添.i like her smelt

首頁

尾頁

跳至