親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

布吉奇幻不夜城值得去嗎?

因為團費相差$300.
:-P :-P

子爵府

Re: 布吉奇幻不夜城值得去嗎?

tungtung020807 寫道:
因為團費相差$300.

果度有表演睇, 食buffet, 都Ok嫁....個人認為個show值得睇, 你夜晚都要食飯架la....果度毫稱是全世界最大既buffet場, 去布吉多數都會去個度, 因係景點.......可以影下相....

英文係咪Fantasy........好似類似咁寸.......

洋房

Hi,

want to know 布吉奇幻不夜城 is a night time programme, can I go there at daytime. I will bring 2 kids, Aged 5 & Aged 2. Any game suit for them. Do you know how much for entrance cost. I just think to stay at Dusit or Holiday Inn. According to BK friends, they said HI is close to Phuket Town, eat & shop is convenient. Right? Where is 布吉奇幻不夜城?
Many thanks.

複式洋房

Dear Christy 1999,

I shall join tour and not package. Some BK mons think that there is suitable to join tour with children. Also, total cost for tour is cheaper than package. I shall visit Phuket at the end of May. How about you? I don't know where is 奇幻不夜城 but it will be a night programme as introduce by the agent. Cost different is around $300/person. So, if it is not worth to go, I shall join a cheaper tour and cost only $1299 for 5 days. :-P :-P

男爵府

好媽媽勳章

我兩年前去過, 我 join tour 去o既, 果時包晒入場所有費用架, 我知依家唔包啦, 係夜晚節目來, 好似日頭唔開呀? 因為夜晚開晒 d 燈係幾靚o既, 好似表演同入場費係分開計架, 你問清楚先, 上次我跟團去時留o既時間唔長,一去到就食 buffet, 不過好似搶咁, 好多人排隊拎野食, 係好大呀, 不過太多人啦, d 野食又唔掂, 食完就夠鐘睇表演, 入場時好多人要排隊入等好耐, 果度仲有 d 地方 shopping 買紀念品, 同埋可以影下相咁, 不過如果傻瓜機或閃燈差 d, 影出來都幾蒙下, 同埋跟團去時間唔會比你留得好耐,真係行個圈就出返來架啦, 我意見係成$300一個人貴左少少咁囉!

複式洋房

Hi Bo Bo,

Thanks for your comment. I prefer the tour $1299 rather than $1599 (only included enterance fee & buffet). Also, any shopping recommendation?
:-P

洋房

Thank you BoBo & TungTung, I will go coming Mid July. I also heard BK mum strongly recommend Koh Khai 鳥蛋島& Raya Island for feeding fish (suit for children) seems to be cost BHT1500/head. I want to join a day tour also. Also I want to know the shopping area. Any good place to eat at Phuket town?

Tks.

子爵府

tungtung020807,

$1,299好平喎, 如團費相差$300就好似唔多底, 你有沒有帶小朋友去呢? 因小朋友6歲以下免收表演入埸費的(坐大人大腿), 但呢個地方都值得去, 或者去到你自己問酒店book都可以.

子爵府

Christy1999,

I just think to stay at Dusit or Holiday Inn.

Dusit 是否 Dusit Laguna? 這間距離shopping area好遠喎, 而Holiday Inn是在Patong Beach並不是在Phuket Town, Holiday Inn在Patong是比較好的一間酒店, Patong area都有好多shopping的地方. 至於布吉奇幻不夜城即是Fantasea World, 就好似某些樂園內裡有機動遊戲, 而入面有個象皇宮包括食buffet和睇表演的地方佈置得好靚, 更有騎大象拍照.

男爵府

好媽媽勳章

肥仔媽咪, 我諗如果跟團佢地通常會預到 d 時間好抆架, 留係不夜城時間唔多,同埋真係好多人, 就算有機動遊戲都未必夠時間玩, 其實我上次去布吉都係剛生完細仔無耐, 同老公去 relax, 老公去潛水, 大shopping mall 唔夠 bkk 多,來來去去都係巴東果邊, 但都好幾多特式野睇, 我去旅行好少 shopping 架, 因為老公唔多 like, so 如問我 shopping d 野我唔知架, 我都聽人講鳥強島岩小朋友玩, 其實就算 join 團都可以離團一日自己 join local tour 去架遮!

複式洋房

肥仔媽咪,
有呀! 同囡囡去架, 但係佢得1.7歲咋, 請問樂園內裡機動遊戲

子爵府

tungtung020807,

有o架! 都有啲啱細細個小朋友玩的, 比佢地見到大笨象都開心啦.

bobo,

我嗰次係一去到先睇表演, 睇完才吃buffet所以食時好少人食得好舒服! 食完才慢慢行慢慢玩, 就算跟團都可以唔跟佢走自己叫車走因Fantasea是在Laguna和Patong中間返兩邊都唔係好遠.

男爵府

好媽媽勳章

肥仔媽咪, 近唔近我就真係唔知啦, 不過上次去o既印象就麻麻, 本來復活節時想同兩個小朋友去玩多次架, 不過見剛去完泰國幾個月又去布吉好似好富貴咁,依家經濟唔係咁好,慳得就慳 ma, so cancell 左 lu, 或者年尾先去啦, 到時兩個仔都大 d, 識多 d 都抵 d 啦!

別墅

hi,

我會係今個月底去布吉, 唔知有無人知, sogo, lotus 及 big C 呢幾間公司係patong beach 點去呢? 坐tuk tuk大約幾$

邊間d野平靚正呢?

大宅

我覺得布吉這個Fantasy Show幾好睇, 是值得去看的一個show, 而且老少咸宜, 不過旅行社收多300元一個人貴咗少少, 其實你可以去到當地那些周街都有的旅行社買票, 我當時在酒店買(有2 種價錢, 1 種包Buffet, 1種只看show), 我買了只看Show那種, 好似只是1000bt左右(確實價錢唔記得), 但我朋友說經那些街邊旅行社買是可以講價的, 會有折頭, 所以你可以到當地才購買。

洋房

Hi,

Want to know which hotel you stay? Do you know is there many restaurant in Phuket town as I want to stay at Holiday Inn. BK's mum said HI is close to Phuket Town as I think HI restaurant is much expensive than outside.

Many thanks.

子爵府

bobo,

你有兩個小朋友若然出外又不能在淡季去因要上課真係要用多好多洗費, 你兩個仔仔多大呀?

Cecilia,

Lotus & Big C 兩間距離好近, 離Patong Beach不是太遠, 因我自己沒叫車所以唔係好肯定幾多錢, 但導遊話因Phuket的街車還沒有用咪表所以一定要講價, 大槪佢開價的三份二吧(當然你可試試減半:-P ), Sogo我就唔係好清楚.

洋房

Hi, 肥仔媽咪

Do you know Holiday Inn is good and close to Phuket Town. Is there many eating places at the Phuket Town.
Tks.

Christy1999

子爵府

Christy1999,

This is my reply before: Holiday Inn是在Patong Beach並不是在Phuket Town, Holiday Inn在Patong是比較好的一間酒店, Patong area都有好多shopping的地方.

如果你想找吃和shopping的地方其實Phuket Town不是太多, 反而重點是Patong, 不過嗰兩間Big C & Lotus都近Phuket Town所以若果你會去那裡當然去埋Town啦, 而Town內都有間Robinson聽人講都好多野買, 如你想買Boots Town內有間門市最多貨, 還有關於酒店Holiday Inn若住old wing只是一般但佢地係new wing有啲房可以係後門開門即進入泳池好正. :-P 或你可看看以下條link.

CLICK HERE

男爵府

好媽媽勳章

肥仔媽咪,一個四歲幾, 一個22個月,都仲可以放"賜" d 請假去, 如上左小學就麻煩 d, 真係要就假期先去到 lu, so 襯未上小學有錢時都會盡量去玩多 d, 依家最想同仔仔去日本玩, 其實大仔都去過泰國兩次, 韓國一次架啦, 細仔都去過一次泰國, 我就勁辛苦, 因為一個睇兩個, 慘過做古厘, 不過佢地玩得開心都值得o既!

首頁

尾頁

跳至