美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

DIY 雀斑 mask... 朋友教我又平又有效

非常簡單, 真係有效..

早: 用鮮奶 (脫脂) 濕化妝綿 敷 面, 10-15 mins 即可

(鮮 奶 有 少 少 黏 性 , 如 果 全 乾 會 黐 住 皮 膚 , 假 使 皮 膚 比 較 敏 感 , 面 膜 取 出 的 東 西 , 好 容 易 黐 去 皮 膚 面 層 , 好 傷 !)

晚: 白 果 泥 敷 面 (5-10mins 即可)

用 鎚 扑 開 白 果 殼 , 取 出 白 果 肉 再用 刀柄 扑 容, 用白 果 泥 加埋d 汁敷面, 用 打 圈 手 勢 不 斷 擦 全面 及 雀 斑, 再將d 白 果 泥 敷在雀斑上, 直 至 汁 液 變 乾 , 最多 10-15mins 後 清 洗 。

我用了 一星期, d 斑淡了 70%, 我朋友用了一個月, 佢連 d 嚇人的蝴蝶斑都退了 80%..

每 天 擦 一 次

別墅

Re: DIY 雀斑 mask... 朋友教我又平又有效

suking,
thank you for you share, 你係用邊隻牌子的脫脂鮮奶? 白果泥整定先定係每日用時先整? 一次要幾多粒?

子爵府

我都想知呀~~~~
3Q.
I support autism acceptance!

民房

dear suking :

可吾可以 敷眼

伯爵府

等我又試吓先.............. :-P :-P :-P

複式洋房

無斑可以敷嗎?
有美白作用嗎?

洋房

我看網頁, 中醫美容認為長期飲料薏仁水 (即生薏米), 也可以去色素的.

另外, 長期(最少兩個月的時間) 飲用龍眼肉, 龍眼核(不用弄碎)及杞子一齊煲的茶, 可以減輕近視.

民房

Karina :

飲用龍眼肉, 龍眼核(不用弄碎)及杞子一齊煲的茶。
會吾會"醋" ka ?

大宅

早: 用鮮奶 (任何脫脂奶) 濕化妝綿 敷 面, 10-15 mins 即可

(鮮 奶 有 少 少 黏 性 , 如 果 全 乾 會 黐 住 皮 膚 , 假 使 皮 膚 比 較 敏 感 , 面 膜 取 出 的 東 西 , 好 容 易 黐 去 皮 膚 面 層 , 好 傷 !)

晚: 白 果 8-10 粒 泥 敷 面 (5-10mins 即可)

用 鎚 扑 開 白 果 殼 , 取 出 白 果 肉 再用 刀柄 扑 容, 用白 果 泥 加埋d 汁敷面, 用 打 圈 手 勢 不 斷 擦 全面 及 雀 斑, 再將d 白 果 泥 敷在雀斑上, 直 至 汁 液 變 乾 , 最多 10-15mins 後 清 洗 。

我用了 一星期, d 斑淡了 70%, 我朋友用了一個月, 佢連 d 嚇人的蝴蝶斑都退了 80%..

每 天 擦 一 次

複式洋房

suking 寫道:

早: 用鮮奶 (任何脫脂奶) 濕化妝綿 敷 面, 10-15 mins 即可

晚: 白 果 8-10 粒 泥 敷 面 (5-10mins 即可)
每 天 擦 一 次

用白 果 泥 加埋d 汁敷面--------加汁???(係咩汁呀)

大宅

suking

你完本d斑深唔深,同有左d斑幾耐?

洋房

Dear Suking,

1. 有小小不明白, 你說:
(鮮 奶 有 少 少 黏 性 , 如 果 全 乾 會 黐 住 皮 膚 - 是否指敷完乾後會黐住皮膚, 點辦? 假 使 皮 膚 比 較 敏 感 , 面 膜 取 出 的 東 西 , 好 容 易 黐 去 皮 膚 面 層 , 好 傷 - 即是用得與否!)

2. 白果泥加汁 - 是否白果融加白果汁?

3. 是否早上鮮 奶和晚上白果泥加汁一起用呢?

Thanks for your great help!

複式洋房

應該唔會"醋"的. 因為唔係紅棗核. 不過我唔知怎樣得到龍眼核. 現在不是食龍眼的時候呢!!!

民房

龍眼核會吾會系藥材"O"有得賣

男爵府

美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

複式洋房

不斷擦全面, 會唔會令皮膚敏感? 是不是擦面加埋敷面共10 - 15分鐘呢? 是不是日日連續做7日, 就見效果呢?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢2個方法我以前試過,掂.
真係用咗1weeks 啲friend話白咗.

複式洋房

kellyly,

可否講解一下"牛奶法" 同 "白果法" 點配合?
是否一定要兩者一齊做先有效果 ?
同埋是否要日日做 ?
你做幾耐先ok?
可否去暗瘡印?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

swany
牛奶我求其一只最好買d你飲嘅唔洗浪費
你買Facial Mask Sheets浸落牛奶到吸夠牛奶後,直接敷上面(先洗面),敷15mins後用清水洗面就可.
白果比較煩,將白果磨蓉之後直接敷上面(大約4-6粒),又係15mins後清水洗面就可.
我就1week3次(牛奶&白果),大約2weeks已見功効.
暗瘡印我唔知得唔得,你可試下,因我滿面雀斑都得.

民房

kellyly :

眼睛部位可吾可以敷。
敷完后是否都要收搽縮水、面霜。

首頁

尾頁

跳至