跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2004年3月媽咪會

BoBo1 寫道:
各位,

瑤瑤三日無大大, 所以醫生話要放大大, 今日同佢放, 即有大大, 好彩無再苛水, 佢應該無事啦? 放心哂?

你地個BB會唔會無大大成三日架, 不過醫生話佢可能之前腸胃炎, d腸停左, 所以無大大, 不過佢本身都唔係日日有大大架? 你地呢?

BoBo1,

我囡囡之前都試過幾日無大大, 醫生同健康院d姑娘話只要bb体重ok同埋無扭計正常就得.....我之前係母乳餵哺都有提出過這個問題, 你可以參考下..... click here

大宅

AESON,

我bb都係食5.5oz, 佢多數都會食得晒, 不過最近就食得慢左, 食成半個鐘有多, 我都會同佢掃好耐直至有"ur"聲,否則就會抱佢耐d或者斜斜地放佢係highchair到law.

bobo,

係呀, 返左工成日都唔得閒上網, 有時都係齋睇冇時間講野, 夜晚又要揍bb. 我都有睇過下d舖頭, 女仔款有好多呀, 男仔就少好多, 我覺得係匯景新城入面有間轉彎位個間d衫最正, 你呢邊間好d呀

大宅

多謝各位回應。

JJBB,
我想請問妳BB幾多個月呢?現在可以坐highchair。 :-P

男爵府

JJBB,
多謝你讚我囡囡,佢平時成日俾人認錯係仔,只要我同佢打扮下,又似番個女仔啦,真係幾好玩!

AESON,
我囡囡同你一樣情形呀!佢最近又係成日食一半唔肯食,有時掃完風會食埋剩低啲奶,有時唔得,明明仲肚餓都唔肯食埋嗰一半,我都唔知點解 佢啲大大都係綠色架!

JJBB,BoBo1,
我想問藍田邊間shop賣bb衫又平又靚呀?我第日返工日日搭地鐵都會經過,想去睇下! Thanks!

大宅

各位媽咪,

我最近呢幾日餵奶比以前舒服左, 因為我將d人奶泵出黎用奶樽餵俾囡囡飲, 一來可以清楚知道佢飲左幾多安奶, 二來想訓練佢習慣下用奶樽飲奶, 唔駛到第日飲奶粉既時候唔肯用奶樽.

囡囡用左奶樽飲奶之後, 我覺得比之前舒服左好多, 無咁困身, 尤其係夜晚, 我老公由餵奶, 掃風, 換片一手包辦, 我依家夜晚都算叫做有覺好訓

依家囡囡飲奶都算叫做飲得幾好, 佢可以一口氣飲哂4安奶, 淨番兩安就等掃完風"ur"左再飲, 希望佢keep住係咁就好la :-P

大宅

monmon,

你個囡囡好得意呀 !! 條裙仔都好靚呀 !!
我囡囡又好似你個女咁, 成日都俾人話係仔 我諗我都要同佢打扮下至得la :-P

大宅

monmon,

藍田有兩間d衫好靚架? 兩間都係買日本同出口衫, 上次買左條日本褲, 29元, UNY買成129元, 所以個兩間d衫真係好正, 不過個鋪位好細, 所以你要好比心機搵, 我次次上去都有收獲, 有好多Baby Gap同日本名牌, 所以你得閒去睇下, d女仔衫好靚, 男仔衫都好形仔, 我買左好多日本衫比我個女啦? 破產咁, 不過兩間有一間會平d, 有一間就要講價, 不過個度唔係好多間有童裝, 你好容易搵到的.

Tippy,

你就好啦? 個囡肯飲奶樽, 你用邊隻奶樽呀?

大宅

BoBo1 寫道:
Tippy,

你就好啦? 個囡肯飲奶樽, 你用邊隻奶樽呀?

我係用NUK配啡色latex奶咀架, 貪佢夠soft似媽咪的nipple, 我囡囡肯接受.

大宅

bobo,

你講個2間近邊到架?

大宅

AESON,

我囝囝3月3日出世, 安嬰兒A+..
暫時未介奶, 但佢時上12:00時吃奶後, 到5:00才食,
我打算佢3個月才慢慢幫佢介啦.

當佢吐左D氣出來後, 我唔會再掃啦, 不過會抱多佢一
陣,才放低佢.

大宅

好媽媽勳章

想問o下你地d bb每日飲幾多安水ga?

大宅

JJBB,

一間係日本城再行入d, 中間個行, 係中間你會見到, 另一間係文具鋪下一行, 係中間的.

Tippy,

我都係用NUK, 不過我老公都話食得好慢, 要食好耐, 你有無用針整大d個洞呀?

好開心呀? 我個女連續三晚都自己訓, 關哂d房燈, 然後放佢落床, 15分鐘就訓著左, 太好了, 希望佢以後都可以獨立自己訓, 佢現在11時訓, 訓到早上10時先起身, 通常7時半會起身食一餐奶, 所以我現在都算有覺好訓, 佢好似知道我d生活方式咁.

大宅

BOBO,

咁邊間有得講價呀? 日本城行入去個間係咪有個高佬個間呀? 你個囡會自己訓就好啦, 以前JERRY係我房訓時都可以自己訓, 依家同工人一間房就要我暗先訓, 所以搞到我好眼訓呀!

大宅

各位媽咪
我開始返工了,依家放工返黎都冇嘜時間上BK,都好似有兩日了~~~你地就好啦...阿B夜晚食完奶都可訓到大天光,我個個唔好諗佢訓唔訓到大天光,佢夜晚扭少一陣都已經好滿足了,所以依家一樣成日冇得訓..日頭又要返工......真係好辛苦~~~~仲要開OT...嘜都散晒!!!
我阿B又係用NUK奶樽同奶咀的~~但佢食奶都算係咁...5.5OZ~~6OZ都係飲20分鐘飲晒,我都一樣等佢飲一半掃下風再飲~~~但有時佢訓左點掃風都掃唔到的...唯有將佢個身抱直...咁佢就會好容易自己"ur"d風出黎的~~~呢個方法都係有經驗媽咪教的....可不防試下!!!

大宅

BoBo1 寫道:

Tippy,

我都係用NUK, 不過我老公都話食得好慢, 要食好耐, 你有無用針整大d個洞呀?

我無整大個""lone""架, 佢一口氣飲4oz要10分鐘到, 我覺得都算快.

係呢, 你有無用透明o個隻奶咀架 ?? 我烚過好多次都覺得佢好硬, 所以一次都未用過.

小雪瑤隻手d肉一節節, 好正呀 :-P

複式洋房

Hi, my baby also born in March, 提一提,長期將d人奶泵出黎用奶樽餵俾BB飲,會回奶架,一定要吸吮先有產量架!!

洋房

有無媽媽想要s26? 我阿b飲緊安嬰兒A+, 我想用S26交換呀!

男爵府

我都想知道食緊奶粉

大宅

我都想知2個月BB一日最多可以飲幾多水才夠,我的謙仔早上起床就唔多願睡,睡一陣就醒直至黃昏後才一覺睡5-6個鍾,妳地BB又係點呢?

大宅

JJBB,

我覺得高佬個間就平d, 但無價減的, 佢星期二返貨, 不過好多人架? 但有好多靚野都係星期二比人搶哂, 所以我多數星期二上去的, 另外個間d衫靚小小, 但就一定要講價, 有時會貴過高佬個間架?

各位,

我想問你地個BB平均幾多日一次大便架? 食人奶定食奶粉.

首頁

尾頁

跳至