興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

kelvin_kit : 可否幫下忙 DV --> VCD

Kelvin_Kit :

你曾經講我知用Ulead VideoStudio 7SE 可將 DV 燒落 VCD到, 而我剛剛安裝了Ulead VideoStudio 6在我部電腦度, 而且爻了cable, 但又唔識點燒, 你可否詳細講一次比我知, 好耐都唔該 !

SKW

子爵府

Re: kelvin_kit : 可否幫下忙 DV --> VCD

SKW 寫道:

你曾經講我知用Ulead VideoStudio 7SE 可將 DV 燒落 VCD到, 而我剛剛安裝了Ulead VideoStudio 6在我部電腦度, 而且爻了cable, 但又唔識點燒, 你可否詳細講一次比我知, 好耐都唔該 !

SKW

I also want to know ....
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

伯爵府

好媽媽勳章

Re: kelvin_kit : 可否幫下忙 DV --> VCD

mmak 寫道:
[quote]
SKW 寫道:

SKW

I also want to know ....[/quote]

me too∼
thanks!
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

複式洋房

SKW 寫道:

SKW

Ulead VideoStudio 7SE 係可以將DV既影片拎出唻剪接及轉左pal vcd格式,轉左之後仲要仲第d程式唻燒碟呀

好詳細既方法我就唔記得,因為我冇DV機呀,我係幫人剪過片,耐

拎片既方法:

1.插好晒線之後,開左個程式CLICK"擷取"
2.選好"來源","格式"同埋"擷取資料夾
3.CLICK"擷取視訊"
4.呢個時候應該會睇到DV裡面既影像播緊出唻架啦

整好之後段片應該會0係你揀既資料夾度,咁就可以燒成碟,但你都可以用返個程式唻剪片,就係用"編輯度插入返段片,之後就好易剪架啦

你唔明再問我啦~

民房

kelvin_kit:

我想問你部電腦入面有冇張IEE1394卡, 如冇要買插入機內, 如有, 插好線後, 如skw所言照傲做便可.

別墅

kelvin_kit & akimi :
多謝幫忙 ! 我會試下 !

首頁

尾頁

跳至
熱門主題