嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

初生bb面上生好多粒粒,點算?

我個bb出世剛一個星期,塊面生左好多粒粒,重有"濃"tim,有無方法治好啊?thx.

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

Re: 初生bb面上生好多粒粒,點算?

Hi

我聽人說是胎毒,其實2~3個月曾散,但你可去藥房買支cream 擦,好快好。

Hydrodramma Cream around $20,不是間間有,you can try.嚴重要see doctor 。 :-P :-P

別墅

護士話個個滿月BB都會咁.你俾多o的水佢飲,會消除得快o的

民房

你可以試吓沖涼時放D金銀花菊花,之後BB 就會谷哂D粒粒出來, 之後皮膚就會好靚

大宅

試吓雙妹嘜雪花膏, 我個囡自滿月到而家5個月, 一路都受此問題困擾, 看過好多次醫生了, 近排用該雪花膏, 每次飲完奶都搽, 現在好多了, 你不妨試吓, 又或者試吓轉低敏奶粉, 不過其實好多B.B都有此問題, 有些大大吓就會轉好

大宅

係胎毒來ga,只要比多幾次涼水就無事ga la,我囡囡都係咁,飲完幾次涼水就退晒la.
ありがとう!!!

大宅

我BB都有, 咁即係使唔使理佢?

菊花係就咁放落BB沖涼盤? 使唔使一早放落去浸定先?
涼水又是甚麼呢?
我個仔好得意架

子爵府

我個寶貝之前都有呀, 我奶奶睇過話唔怕, 等佢自己好番, 不過當時真係好唔開心, 好心痛架。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

民房

你可以勤d幫bb清潔面, 用金銀花菊花煲水沖涼
好快冇事, 以前我阿b出細後頭兩個月都係咁,
仲有影相留念添!

首頁

尾頁

跳至