自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

(請幫忙轉繁體)

2008年5月16日 灾区孤儿的警察奶妈 5月16日,四川江油县公安局女民警蒋小娟在地震灾民庇护所为一名地震灾区孤儿喂奶。蒋小娟义务为一些急需哺乳的地震灾区孤儿喂奶,却“狠心”把自己才6个月大、同样需要母乳喂养的孩子交给父母照料。

天災無情, 人間有情~~

禁止訪問

別墅

呢位女警好偉大~...

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

"蒋小娟义务为一些急需哺乳的地震灾区孤儿喂奶,却“狠心”把自己才6个月大、同样需要母乳喂养的孩子交给父母照料。"

係呀... 佢好偉大....
但係用"狠心"呢兩個字唔係咁好.... 唔通帶埋自己個 bb 去個度咩... 咁危機如果有餘震有咩事點算呀????

大宅

畀面勳章

真係唔係人人都做得到......呢d叫做無施奉獻....祝福呢個媽咪.....更祝福佢自己的小朋友快樂成長

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個女警好偉大呀,好媽媽
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

真係好偉大,感動~

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

咪係囉...而且佢bb有人照顧...但係其他果d....... -_-

原文章由 catjeffcat 於 08-5-17 13:29 發表
但係用"狠心"呢兩個字唔係咁好.... 唔通帶埋自己個 bb 去個度咩... 咁危機 ...

大宅

好媽媽勳章

咁又唔好叫狠心,佢bb有親人照顧,其他bb比佢親生的仲更加需要佢,佢好偉大!!

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點解要用狠心黎形容喎!佢BB可以食奶粉,而且重有親人照顧,但其他BB就乜都無,D BB而家最需要安全感,而食人奶先可以比BB感覺到安全,個女警應該明白呢點先至咁做,佢係好偉大就真。

男爵府

好偉大 ar !!!
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

別墅

男爵府

好媽媽勳章

實在太感動!!

大宅

原文章由 小新媽媽 於 08-5-17 13:07 發表
(請幫忙轉繁體)

2008年5月16日 灾区孤儿的警察奶妈 5月16日,四川江油县公安局女民警蒋小娟在地震灾民庇护所为一名地震灾区孤儿喂奶。蒋小娟义务为一 ...

江油縣女民警為地震孤兒哺乳

災區孤兒的警察奶媽  516日,四川江油縣公安局女民警蔣小娟在地震災民庇護所為一名地震災區孤兒喂奶。蔣小娟義務為一些急需哺乳的地震災區孤兒喂奶,卻「狠心」把自己才6個月大、同樣需要母乳喂養的孩子交給父母照料。

~~ 真偉大!!!~~

[ 本文章最後由 ricatong 於 08-5-17 15:28 編輯 ]

男爵府

真偉大!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

地震雖無情,卻令人與人之間帶出溫情。

子爵府

好偉大呀~~~~~~

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔係人人做到

子爵府

子爵府

好媽媽勳章

無得頂.人類最高尚情操發揮得淋漓盡致!!!!
災難無情,人間卻有情!!
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

首頁

尾頁

跳至