跳至
[觀塘區] 德福既媽咪

首頁

尾頁

大宅

我 1st choice 都係德福,其次會揀淘大聖德肋撒,你囡囡係咪都揀德福呀?如果係,上午定下午班,我地有機會做同學仔呀!

大宅

醒目開學勳章

如果德福收話of couse揀德福啦!我想上午班,but唔知阿囡起唔起到身,佢而家朝早都sleep到九點幾十點,你填好form未呀?我連form都未print出呀!比我老公激死呀!!!希望有機會做同學仔啦!hehe!

大宅

我上網 download 左未填呀,係咪十月先收表呀?我會報上午班,佢平時八點到就醒。你囡囡夜晚幾點訓架,試下早d 叫佢訓,我囡九點幾就訓喇!

大宅

醒目開學勳章

我個囡通常十點幾先!唉!有時十一點呀!激死我,仲要我陪先sleep!搞到我周身唔得閒!

伯爵府

好媽媽勳章

Hello 大家好,
大家睇下我的個人網頁,有好多可愛既童裝同親子裝,如有興趣可在德福面交啊。

伯爵府

好媽媽勳章

Hello 大家好,
大家睇下我的個人網頁,有好多可愛既童裝同親子裝,如有興趣可在德福面交啊。

大宅

環保接龍勳章

原文章由 debrachiwing 於 08-6-19 15:44 發表
嘩!終於停雨啦!可以帶阿b去平台行下啦!有冇mami下午都會帶baby落去玩?

hi debrachiwing,
原來我同你同一座架!! 不過我都係搬左黎幾個月, 唉....呢幾日又有人裝修啦, 好鬼嘈!!
我都係full time mami, 我個仔11個月, 你個女幾大呀?

大宅

醒目開學勳章

原文章由 MEOWKLP 於 08-9-8 22:57 發表

原來我同你同一座架!! 不過我都係搬左黎幾個月, 唉....呢幾日又有人裝修啦, 好鬼嘈!!
我都係full time mami, 我個仔11個月, 你個女幾大呀?

Hello!我個女15個月大呀!好高興認識你!呢度我住年幾,起碼有4份1時間都有人裝修!天氣好都可以出街行下,打風落雨就慘,無得走!我試過上下夾攻修,真係人都顛!阿b又無搞好!!慘!!!

大宅

環保接龍勳章

係呀! 因為呢座有好多單位都係政府宿舍黎, 所以好多人搬出搬入lor! 裝修d聲真係令到大人細路都好煩!

複式洋房

debrachiwing & lovelywinnie
你地係咪報左德褔呀,我都係呀,你地幾時interview呀, 我囡囡係11月15日,我地住k座

大宅

Hi

我囡囡係11月8號 interview 呀!你係咪報N 班呀?

大宅

HIHI...
我女女都報0左德福N班上午呀... 15/11/08 INTERVIEW呀....

大宅

Hi all,

希望我地都可以做到同學仔啦!

大宅

原文章由 lovelywinnie 於 08-10-22 08:55 發表
Hi all,

希望我地都可以做到同學仔啦!

in完記得上0黎講比我知點in丫....

大宅

醒目開學勳章

oh!我29號先in呀!我in淘大聖德肋撒,交埋留位費先!我唸我個b未必入到德福呀!because佢成日十問九唔應!!!!

大宅

Hi debrachiwing,

點解咁遲既?你好遲先交表呀?唔緊要啦!仲有成個月,慢慢同佢傾多d 計啦,小朋友學野好快架咋!上次我去問淘大聖德肋撒,佢又叫我唔使咁快報,年尾先再去,咁有冇interview 呀?

Hi 穎穎豬媽

冇問題啦!

大宅

醒目開學勳章

我十幾號先去交表呀!仲要無針卡影印,算啦!我都係半放棄啦!我interview 淘大聖德肋撒,收佢and交埋留位費,一交留位費星期一至五下午可以去玩一陣!so交$先!

珍珠宮

你地好呀, 我諗唔到比我個仔讀邊間呀, 我想問下有無人讀過小童群x會呀

大宅

醒目開學勳章

小童群益會可似學費平少少,but好似唔多德福媽咪選擇呢問喎!

大宅

Hi 各位,

我同囡囡 in 左德福喇!個日係 open day,所以都幾多人下。去到三至四位小朋友一組,比左兩樣玩具睇下佢地玩,有lego同積木,老師問可唔可以比一樣我呀?然後又叫小朋友比一個媽媽。過程好快,但唔記得問幾時有result 添!唔知有冇人呢?

首頁

尾頁

跳至