嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

急!!!!! BB昨日抓到個頭頂、腦仔多處出血,點算好?

如題!!!! :-(
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

大宅

Re: 急!!!!! BB昨日抓到個頭頂、腦仔多處出血,點算好?

幫BB剪指甲後,
要用手指撫滑BB甲邊.
不如帶手套吧.

洋房

Re: 急!!!!! BB昨日抓到個頭頂、腦仔多處出血,點算好?

Candy1215:

我阿B頭頂兩邊都佈滿血痕,睇見就心痛,但係就算血痕流血,阿B都好似唔多痛喎,佢仲繼續抓tim! 唯有幫佢帶對手套囉,網型通o隆o個款,可以通風,唔怕焗親對手仔。另外勤D幫佢剪指甲,剪完要"chor"平佢,最好再擦D潤膚cream於指頭,咁D指甲會冇咁利。亦要留意阿D頭上有冇生熱痱或皮膚太乾燥,因為可能係熱痱同乾燥令佢覺得痕,所以要成日抓頭。
** Ryan 仔寫真 ** 我係Ryan仔,2003年12月12日o係九龍法國醫院出世o架!!! [img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;28/st/20031212/n/Baby+Ryan/dt/13/k/03f1/age.png[/img]

別墅

RyanMum,

請間網型通o隆手套可以在哪裹買?我BB唔可以搽CREAM係隻手仔到,因為佢不停將雙手放入個口到囉!

我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

別墅

妳每天同bb洗幾多次頭, bb多唔多頭髮及大唔大汗. 因為bb頭痕及手甲長及尖所以抓傷頭皮. 頭痕有好多原因, 可能大汗, 頭油多引至頭痕. 又可能出頭皮疹. 妳要帶bb睇下皮膚醫生. :-P

洋房

Candy1215:

我都搵o左好耐先買到網型手套,我o係Bebe Dream買o既(海運大廈最底層o個條童裝街),日本牌子,要HK$31一對,都幾貴o架!我買
** Ryan 仔寫真 ** 我係Ryan仔,2003年12月12日o係九龍法國醫院出世o架!!! [img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;28/st/20031212/n/Baby+Ryan/dt/13/k/03f1/age.png[/img]

別墅

RyanMum,

Thank you for your information.....

candy1215

首頁

尾頁

跳至